Ajax Vrouwen eerste club van Nederland in voetbalgame FC24

Ajaxvrouwenxfc24
Ajaxvrouwenxfc24

De vrouwen van Ajax krijgen een plek in de wereldwijde voetbalgame EA Sports FC24 (voorheen FIFA23). Het is voor het eerst de vrouwentak van een Nederlandse club in het spel zit. De game wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. De nieuwste versie van de game komt 22 september uit.

Tags

  • #FC24

Socials

De Ajax Vrouwen werden vrijdag verrast met het nieuws dat ze zichzelf vanaf september kunnen opstellen in EA Sports FC24. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse teamfoto shoot.

Kay-Lee de Sanders, verdediger van Ajax: "Dit is een droom die uitkomt. Ik speelde dit spel als jong meisje al, nu zit ik er zelf in. Ik kan het bijna niet geloven."

Mijlpaal Nederlands vrouwenvoetbal
De toevoeging van de Ajax Vrouwen aan de razend populaire voetbalgame is een mijlpaal voor de club en voor het Nederlands vrouwenvoetbal.

Daphne Koster, Manager Vrouwenvoetbal bij Ajax: "Ik ben ontzettend trots. Het team krijgt via de game het podium dat ze verdienen. Ze zijn een rolmodel voor veel jonge meiden, die hen vanaf september dus ook terugzien in de EA Sports FC24. Dat is geweldig." De ratings van de speelsters van Ajax worden later deze maand bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Leuchterdoelpunt1920

Verslag | Knappe oefenoverwinning Ajax Vrouwen in Lyon

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag een knappe overwinning geboekt in de voorbereiding op seizoen 2023/2024. In Frankrijk wonnen de vrouwen van Europese grootmacht Olympique Lyon. Dankzij twee treffers van Romée Leuchter eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de ploeg van Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Nienhuis 1920

Lois Niënhuis naar Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lois Niënhuis. De 22-jarige keeper komt over van FC Twente Vrouwen en tekent in Amsterdam een contract dat met terugwerkende kracht loopt van 1 augustus 2023 tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials