Supporter draagt nu jas van Martínez: 'Hij vroeg welke parfum ik gebruik'

Lisandro Martínez hoopt zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen zijn eerste landstitel met Ajax binnen te halen. De Argentijn kwam na het duel met AZ al even in de juiste sferen door op het feest op het dek zijn jas in het publiek te gooien.

Tags

  • #Martínez

Socials

Met veel blijdschap kijkt Martínez de mooie beelden van kort na de wedstrijd tegen AZ terug. "Het is een kwestie van discipline. Dit is het resultaat daarvan."

De jas
Martínez vierde het officieuze kampioenschap al behoorlijk uitbundig. In een vrolijke opwelling gooide hij zijn jas naar beneden het feestende publiek in. "Ik kreeg daarna een berichtje van een Ajax-supporter. Hij stuurde me een foto met de jas. En het grappige was dat hij daarna vroeg welke parfum ik gebruikte."

"We waren door het dolle heen en Dusan Tadic zei: 'Gooi je jas naar beneden', verklaart hij zijn actie. "Welke parfum ik gebruik, kan ik 'm natuurlijk niet vertellen. Dat is mijn geheim", glimlacht Martínez. 

Martínez na Ajax - AZ.

Martínez na Ajax - AZ.

Martínez staat de laatste maanden in de achterhoede. Hij is niet de langste verdediger en heeft daar altijd mee om moeten gaan. "Dat is iets waar ik van jongs af aan tegen heb moeten vechten. Mensen hadden altijd twijfels door mijn lengte. Maar dat motiveerde me juist nog meer. 'Dan geloof je toch niet in me, maar ik weet wat ik kan.' Die gedachte was genoeg voor me."

"Ik stond altijd vooraan om te leren. Om te kijken hoe ik mijn tekortkomingen kon compenseren. Daardoor heb ik dit allemaal kunnen bereiken."

Argentijnse droom
Een volgende stap die Martínez wil zetten, is in het Argentijnse nationale elftal. Hij speelde nog maar één interland. Desgevraagd legt hij uit hoe dat komt. "Argentinië heeft een geweldige en grote selectie, met veel verschillende vedettes erin. Het is de droom van  iedere Argentijn om het nationale elftal te vertegenwoordigen. Daar ga ik alles voor geven." 

De eerstvolgende uitdaging volgt natuurlijk al zondag, als Ajax tegen FC Emmen kampioen kan worden. "Wij moeten de wedstrijd ingaan met dezelfde winnaarsmentaliteit als we altijd hebben", weet Martínez. "Als ik de schaal eenmaal in handen heb, ben ik de gelukkigste man op aarde."

Tags

  • #Martínez

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarezmartinez

Álvarez en Martínez | 'Deze vriendschap is voor altijd'

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over in een koud Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez
  • #Martínez

Socials

STILL5SEC

5 Second Rule #5 | Martínez tegen Álvarez

In de vijfde aflevering van onze rubriek 5 Second Rule zijn Lisandro Martínez en Edson Álvarez de deelnemers. Wie is het scherpst en het snelst? En pakt één van hen de koppositie?

Tags

  • #Martínez
  • #Álvarez

Socials