Verslag | Ajax trapt oefencampagne af met gelijkspel

Klaassencloseajafcd1920
Klaassencloseajafcd1920

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 2-2-gelijkspel tegen FC Den Bosch. De Ajacieden kwamen met 0-2 achter, maar trokken via Gabriel Misehouy en David Kalokoh de stand gelijk.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJADBO

Socials

Het duel begon met een steunbetuiging aan Edwin van der Sar. Hij werd vrijdag getroffen door een bloeding bij zijn hersenen. De selectie kwam het veld op met keepershirts aan met daarop de naam van Van der Sar en rugnummer 1.

Het was voor trainer Maurice Steijn de eerste keer om zijn ploeg aan het werk te kunnen zien tijdens een duel. Hij zag hoe Ajax na iets meer dan een kwartier spelen op achterstand kwam. Doelman Remko Pasveer probeerde Jorrel Hato in te spelen, maar leverde de bal pardoes in bij Jaron Vicario. Die kon makkelijk de 0-1 binnenlopen.

In de tweede helft kwam er qua invulling van de posities een ander Ajax tevoorschijn en op de bank kreeg Dave Vos de eindverantwoordelijkheid. Na een bal op de paal van de Bosschenaren volgde na 70 minuten de 0-2 via Yannick Keijser.

Van 0-2 naar 2-2
Daarna waren de Amsterdammers aan de beurt. Een fraaie halve omhaal van Misehouy betekende de aansluitingstreffer: 1-2. Zo'n twee minuten later maakte Kalokoh de gelijkmaker. Daar bleef het bij. Ajax oefent dinsdag 18 juli tegen Shakhtar Donetsk. Dat duel is live te volgen bij Ziggo Sport.

Ajax - FC Den Bosch 2-2 (0-1)
17. Vicario 0-1
71. Keijser 0-2
74. Misehouy 1-2
76. Kalokoh

Ajax eerste helft: Pasveer, Gooijer, Salah-Eddine, Hato, Wijndal, Vos, Berghuis, Van den Boomen, De Waal, Klaassen, Godts

Ajax tweede helft: De Graaff, Chahid, Martha, Agougil, Banel, Misehouy, Kalokoh, Aertssen, Jermoumi, Warmerdam, Brandes

Gerelateerde artikelen

Kalokoh1920

Ajax - FC Den Bosch eindigt in 2-2

Ajax heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. In dit liveblog lees je terug hoe de wedstrijd verliep.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJADBO

Socials

Benjamin Tahirovic 1920

Oefencampagne Ajax volledig te zien bij Ziggo Sport

De voorbereiding van Ajax is inmiddels in volle gang. In aanloop naar de openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen speelt de selectie van Maurice Steijn ook een reeks oefenduels. Volgende week zondag wacht FC Borussia Dortmund. Dit duel is live te zien bij Ziggo Sport.

Tags

  • #PreSeason

Socials

1 Miljoen Subss Klein

1 miljoen abonnees op YouTube | Bedankt, Ajax-familie

Een bijzondere mijlpaal: Ajax slechtte onlangs de grens van 1 miljoen abonnees op YouTube. Daarmee is Ajax op YouTube de grootste voetbalclub van Nederland. Onze reis op het platform startte 15 jaar geleden op 6 augustus 2007. Samen met onze fans willen we stilstaan bij dit prachtige moment. Geniet van deze trip down memory lane.

Tags

  • #YouTube

Socials