Ajax verlengt contract Edwin van der Sar

VD Sar Header 1280
VD Sar Header 1280

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Edwin van der Sar te verlengen tot en met 30 juni 2025. Dit met inachtneming van de geldende procedure, waardoor de algemeen directeur na de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode. Deze AVA vindt plaats op 11 november 2022. De huidige termijn van Van der Sar loopt tot en met november 2023.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Edwin van der Sar (Voorhout, 29 oktober 1970) maakt sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. In november 2016 werd de voormalig doelman benoemd tot algemeen directeur en in die hoedanigheid tevens voorzitter van het directieteam.

Van der Sar: "Ik heb de afgelopen tien jaar erg veel meegemaakt bij Ajax. In die jaren zijn we met de club gegroeid op vele vlakken. Het internationale aanzien is met name dankzij de prestaties van ons eerste elftal enorm toegenomen. Er zit een fantastische organisatie achter die dat mede mogelijk maakt. Ons doel is structureel onderdeel uitmaken van de internationale top. Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren."

"Ik werk dagelijks met enthousiaste collega’s die de lat ook steeds hoger willen leggen. Niet alleen bij het eerste elftal maar ook op kantoor, bij de jeugdopleiding en bij de Ajax Vrouwen. Het stadion is altijd vol en de groei van de verkoop van de verschillende Ajax-shirts aan jong en oud in binnen- en buitenland is ongekend. We voelen uit en thuis veel support van onze fans. Genoeg redenen om de komende jaren mijn ziel en zaligheid te blijven inzetten voor de club."

President-commissaris Leen Meijaard: "Nadat Edwin de promotie maakte van marketingdirecteur naar CEO heeft hij zich enorm verbreed. Van commercie naar algemene zaken en met het laatste half jaar ook de technische zaken erbij. Ajax heeft in de zes jaar onder zijn leiderschap een zeer succesvolle periode gekend. De stap in de richting van de Europese top is gezet, maar we zijn er nog niet. Met Edwins ervaring, kennis, kunde en internationale netwerk hopen wij ook de laatste stap te kunnen zetten. Wij zijn blij dat hij er voor gekozen heeft nog drie jaar te blijven. Hij is gepokt en gemazeld en we hebben er veel vertrouwen in dat de club onder zijn leiding de komende jaren de stijgende lijn voortzet."

Gerelateerde artikelen

Still Vd Sar

Van der Sar: 'Mijn rol is wel wat intensiever geweest bij de grote transfers'

Ajax heeft er een drukke transferperiode opzitten. Met de komst van Steven Bergwijn en het vertrek van Antony werden deze zomer de transferrecords van de club verbroken. Er kwamen meerdere versterkingen richting Amsterdam, maar er vlogen ook een aantal sterkhouders uit. Tijd om met algemeen directeur Edwin van der Sar de balans op te maken.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Vd Sar II 880

On This Day | Edwin van der Sar scoort

Op 3 mei 1998 won Ajax op bezoek bij De Graafschap met 1-8. Niet de uitslag sprong eruit, maar één doelpuntenmaker. Bij een 0-7-voorsprong kreeg Ajax een strafschop. Doelman Edwin van der Sar stak het veld over en maakte zijn eerste en enige doelpunt in zijn loopbaan.

Tags

  • #OnThisDay

Socials