Verslag | Ajax verliest besloten oefenwedstrijd van FC Utrecht

Lucca1280
Lucca1280

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Op sportcomplex de Toekomst werd het 1-2 voor de bezoekers. Lorenzo Lucca zette Ajax nog wel op voorsprong, maar nog voor rust sloeg Utrecht tweemaal toe. Lisandro Magallán kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart en dus rood.

• #AJAUTR

Zoals gebruikelijk tijdens een interlandbreak kwamen niet-opgeroepen Ajacieden in actie tijdens een oefenduel. Zo maakte Owen Wijndal zijn eerste minuten na enkele weken afwezigheid vanwege blessureleed en was ook Florian Grillitsch hersteld van een lichte kwetsuur. Voorin waren er plekjes ingeruimd voor Lucca en Lucas Ocampos.

Ajax opende goed en kwam via Lucca al vroeg aan de leiding: 1-0. De Italiaan volleerde in de elfde minuut een voorzet van Ar’Jany Martha overtuigend binnen. In het vervolg van de eerste helft nam Utrecht langzamerhand de regie over. Via een kopbal van Brouwers kwam de nummer negen van de Eredivisie na ruim een halfuur spelen langszij, waarna het op slag van rust zelfs 1-2 werd. Utrecht-verdediger Meissen liep in de blessuretijd een vrije trap bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft slaagde Ajax er niet in het tij te keren. Er was een kansje voor Donny Warmerdam, die in de eerste helft de geblesseerd geraakte Youri Regeer verving, maar zijn schot werd geblokt.

Rood Magallán
Halverwege de tweede helft werd de opdracht nog lastiger, toen Ajax met tien man kwam te staan. Magallán ontving na een opstootje met oud-Ajacied Amin Younes zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.

In de slotfase waren er nog kansen aan beide kanten. Brouwers had de 1-3 op zijn schoen, maar mikte naast. Aan de overzijde doken Martha en Kian Fitz-Jim in kansrijke positie op, maar zij wisten niet af te drukken. Vooral de kans van Fitz-Jim was groot.

Ajax – FC Utrecht 1-2 (1-2)