Verslag | Ajax verliest besloten oefenwedstrijd van FC Utrecht

Lucca1280
Lucca1280

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Op sportcomplex de Toekomst werd het 1-2 voor de bezoekers. Lorenzo Lucca zette Ajax nog wel op voorsprong, maar nog voor rust sloeg Utrecht tweemaal toe. Lisandro Magallán kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart en dus rood.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Zoals gebruikelijk tijdens een interlandbreak kwamen niet-opgeroepen Ajacieden in actie tijdens een oefenduel. Zo maakte Owen Wijndal zijn eerste minuten na enkele weken afwezigheid vanwege blessureleed en was ook Florian Grillitsch hersteld van een lichte kwetsuur. Voorin waren er plekjes ingeruimd voor Lucca en Lucas Ocampos.

Ajax opende goed en kwam via Lucca al vroeg aan de leiding: 1-0. De Italiaan volleerde in de elfde minuut een voorzet van Ar’Jany Martha overtuigend binnen. In het vervolg van de eerste helft nam Utrecht langzamerhand de regie over. Via een kopbal van Brouwers kwam de nummer negen van de Eredivisie na ruim een halfuur spelen langszij, waarna het op slag van rust zelfs 1-2 werd. Utrecht-verdediger Meissen liep in de blessuretijd een vrije trap bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft slaagde Ajax er niet in het tij te keren. Er was een kansje voor Donny Warmerdam, die in de eerste helft de geblesseerd geraakte Youri Regeer verving, maar zijn schot werd geblokt.

Rood Magallán
Halverwege de tweede helft werd de opdracht nog lastiger, toen Ajax met tien man kwam te staan. Magallán ontving na een opstootje met oud-Ajacied Amin Younes zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.

In de slotfase waren er nog kansen aan beide kanten. Brouwers had de 1-3 op zijn schoen, maar mikte naast. Aan de overzijde doken Martha en Kian Fitz-Jim in kansrijke positie op, maar zij wisten niet af te drukken. Vooral de kans van Fitz-Jim was groot.

Ajax – FC Utrecht 1-2 (1-2)
11. Lucca 1-0
33. Brouwers 1-1
45. Meissen 1-2

Rode kaart: 67. Magallán (Ajax)

Basisopstelling Ajax: Stekelenburg (Gorter), Baas, Magallán, Pierie, Wijndal, Grillitsch (Giovanni), Regeer (Warmerdam), Fitz-Jim, Ocampos, Lucca, Martha

Gerelateerde artikelen

Klaassen 1280 In Beeld

Samenvatting AZ – Ajax l Averij in Alkmaar

Ajax heeft voor het tweede seizoen op rij niet kunnen winnen bij AZ. Na de remise (2-2) in mei gingen de Ajacieden nu met 2-1 onderuit. Alle goals vielen in de eerste helft. Ajax maakte in de slotfase vol jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Steek1280

Samenvatting Ajax – FC Utrecht (besloten oefenduel)

Zoals gebruikelijk tijdens een interlandbreak speelde Ajax met de niet-internationals een oefenduel om ritme te behouden. Op sportcomplex de Toekomst was FC Utrecht de tegenstander en werd met 1-2 verloren. De Amsterdamse treffer kwam van Lorenzo Lucca.

Tags

  • #AJAUTR

Socials