Ajax Vrouwen klaar voor hervatting competitie: 'Kom maar op'

Competitiehervatting voor de Ajax Vrouwen. Trainer Suzanne Bakker en Nadine Noordam kijken terug op de afgelopen periode en blikken vooruit op het duel met ADO Den Haag in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Een mooie wedstrijd om mee te beginnen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen kregen onlangs te horen dat de Klassieker tegen Feyenoord op zaterdag 4 maart voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA gespeeld zal worden. "Dat is fantastisch, een droom die uitkomt. Voor het vrouwenvoetbal binnen Ajax is dit een geweldige stap", zegt Bakker. Noordam deelt deze mening. "Ik denk dat je daar al als jong meisje van droomt. Als je één stadion in je carrière wil afvinken, dan is het de ArenA wel."

Trainingskamp in Valencia
Begin deze maand reisden de Ajax Vrouwen af naar Valencia voor een trainingskamp. Noordam spreekt van een goede trainingsweek. "We hebben een goede oefenwedstrijd gespeeld en ook weer kunnen werken aan dingen die we moesten verbeteren richting de tweede seizoenshelft."

Victoria Pelova reisde niet mee af naar het zonnige Spanje, de middenvelder maakte deze winter namelijk de overstap naar Arsenal. "Ik denk dat iedereen het jammer vindt dat Vic weg is, maar het haar ook wel weer gunt. Nu komt er ook weer een plekje vrij in de ploeg en iedereen is hard aan het werk om een plekje te verdienen in dit elftal. Het is mooi om te zien als iemand weggaat, dat er dan anderen opstaan", aldus Bakker.

Competitiehervatting
Vrijdagavond hervatten de Ajax Vrouwen de competitie met een thuisduel tegen ADO Den Haag. Noordam speelde tussen 2015 en 2021 voor de ploeg uit Zuid-Holland. "Het blijft altijd een speciale wedstrijd. Je hebt er toch een lange tijd mogen spelen en het is altijd wel leuk om iedereen weer te zien. Maar je wilt wel extra graag winnen natuurlijk."

Lize Kop kan tegen ADO Den Haag haar honderdste duel gaan spelen voor de Ajax Vrouwen. "Dat is heel mooi voor haar. Het is ook fijn dat ze weer fit is en haar wedstrijden kan spelen. En ze doet het ook goed vind ik, dus het is fijn om haar achter ons te hebben", vertelt Noordam over de 24-jarige Ajax-keeper. "Dat zegt veel over haar talent. Ze is nog jong, maar is al wel één van de meest ervaren spelers bij ons", vult Bakker aan.

Gerelateerde artikelen

Koster Header 1280

Koster: 'Jonge meiden in een Ajax-shirt maken me trots'

Daphne Koster is sinds 2017 manager van de Ajax Vrouwen. De oud-speelster van de Amsterdammers is trots op wat er tot dusver is bereikt, maar weet waar ze vandaan komen. "Het was cruciaal dat we een verhaal vertelden over het belang van vrouwenvoetbal binnen een club."

Tags

  • #Koster

Socials

Ajax.Nl Vrouwen Klassieker Liveblog 900X600

Klassieker Ajax Vrouwen in Johan Cruijff ArenA

Voor het eerst in het tienjarige bestaan van de Ajax Vrouwen spelen de Ajacieden de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. Op zaterdag 4 maart ontvangen de Ajax Vrouwen Feyenoord in de ArenA. Met dit geweldige affiche gaat een langgekoesterde wens van velen in vervulling. Ajax, de hoofdsponsor van Ajax Vrouwen ABN AMRO en de Johan Cruijff ArenA zetten zich gezamenlijk in om er een bijzondere en unieke ervaring van te maken voor iedereen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials