Ajax Vrouwen beginnen aan eindfase competitie: 'Dit worden hele belangrijke weken'

Nu de interlandbreak er weer op zit, maken de Ajax Vrouwen zich op voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De eerste daarvan is zaterdagavond tegen Fortuna Sittard, de nummer drie van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Om de kans op de titel in eigen hand te houden is een overwinning in Limburg noodzakelijk. We blikken vooruit met trainer Suzanne Bakker en Ashleigh Weerden, die net terug is van haar trip met Jong Oranje.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Op degenen met langdurige blessures na, is iedereen fit in deze laatste fase van de competitie", start Bakker positief aan haar vooruitblik. "We hebben Fortuna in de eerste wedstrijd van het seizoen getroffen. Ik verwacht dat zij ten opzichte van die wedstrijd enorm zijn gegroeid. Maar ik denk wel dat wij veel de bal hebben en dat zij vooral in de omschakelingen gevaarlijk willen worden."

Volgens Weerden moeten de Ajax Vrouwen zich gewoon aan hun eigen plan houden in Sittard. "Het zijn hele belangrijke weken. We moeten alle duels winnen als we nog kampioen willen worden. We moeten keihard strijden, maar op onze eigen manier."

Doelpuntenmachine
In de laatste drie wedstrijden in de Azerion Eredivisie Vrouwen scoorden de Ajacieden bij elkaar dertien keer. Een prachtig moyenne, weet ook Bakker. "De kansen die we creƫren, maken we af. Dat ging ons goed af in de laatste drie duels. We houden ervan om doelpunten te maken."

Gerelateerde artikelen

HL Heerenveen 1280

Highlights sc Heerenveen – Ajax Vrouwen | Comeback in Friesland

Dankzij een knappe comeback hebben de Ajax Vrouwen vrijdagavond met 2-5-gewonnen in Friesland. Na een 2-0-achterstond zorgden Ashleigh Weerden, Lisa Doorn, Sherida Spitse, Eshly Bakker en Elisha Kruize voor de Amsterdamse overwinning tegen sc Heerenveen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Doorn Alkmaar 1280

Highlights Ajax Vrouwen – VV Alkmaar | Overtuigende overwinning

Met een klinkende 5-0-overwinning op VV Alkmaar hebben de Ajax Vrouwen zondagmiddag een goede zege geboekt in de strijd om de landstitel in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajax-goals kwamen van Lisa Doorn (2), Romée Leuchter, Elisha Kruize en een eigen doelpunt van Woons

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitsestill

Ajax Vrouwen genieten van titelstrijd: 'Spelen elke wedstrijd een finale'

Verhitte titelstrijd voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker speelde de memorabele Klassieker in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Sherida Spitse en haar trainer waren na afloop van het duel erg teleurgesteld, maar zagen concurrent FC Twente een dag later verliezen op bezoek bij Fortuna Sittard. Hierdoor hebben de Ajax Vrouwen weer alles in eigen hand. "We moeten het Ajax-voetbal laten zien."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials