Ajax Vrouwen boeken ruime zege op Feyenoord

Header 1420
Header 1420

De Ajax Vrouwen hebben de Klassieker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen overtuigend gewonnen. In de Kuip waren de Amsterdammers dankzij goals van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova met 1-4 te sterk voor Feyenoord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In een goed gevulde Kuip stuurde Danny Schenkel dezelfde elf namen het veld op die een kleine twee weken geleden overtuigend met 7-0 wonnen van PEC Zwolle. Net als tegen de Zwollenaren was het Amsterdamse begin sterk.

24e van Leuchter
Na vijf minuten werd linkervleugelverdediger Jonna van de Velde diep gestuurd. Zij bereikte met een voorzet Leuchter, die de bal goed aannam en vervolgens met een droge knal zorgde voor de snelle Amsterdamse voorsprong. Niet veel later was het opnieuw raak. Wederom kwam Ajax via de linkerkant door met Van de Velde. Uiteindelijk werd Tromp vrijgespeeld in de zestien; de aanvaller kwam naar binnen en vond de lange hoek: 0-2.

De Ajax Vrouwen namen geen gas terug en maakten na dik vijftien minuten al nummer drie. Een lange bal van Stefanie van der Gragt werd op waarde geschat door Grant. De rappe buitenspeler liet de bal enkele keren stuiteren in de zestien en plaatste de bal vervolgens in de verre hoek.

Fraaie goal Pelova
Uit het niets deed de thuisploeg iets terug. Na een mislukte terugspeelbal van Lisa Doorn was het Kim Hendriks die de 1-3 aantekende. De doelpunten bleven maar vallen in de Kuip. Eerst werd een vrije trap van Leuchter nog afgekeurd, niet veel later speelde diezelfde Leuchter met een hakje Pelova fraai vrij in de zestien. De middenvelder maakte vervolgens in de korte hoek Ajax’ vierde.

Met het inbrengen van Eshly Bakker voor Van der Gragt bij het ingaan van de tweede helft gingen de Ajax Vrouwen op zoek naar meer doelpunten. Kansen voor Pelova, Leuchter en Tromp troffen echter geen doel waardoor het bij vier Amsterdamse treffers bleef.

Omdat concurrent FC Twente thuis afrekende met PSV is het verschil nog altijd drie punten in het voordeel van de Tukkers. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen; in eigen huis tegen FC Twente. Alleen een hele ruime Amsterdamse zege is genoeg voor een landstitel voor de Ajax Vrouwen.

Feyenoord – Ajax Vrouwen 1-4 (1-4)
5. Leuchter 0-1
11. Tromp 0-2
16. Grant 0-3
24. Hendriks 1-3
31. Pelova 1-4

Ajax Vrouwen:
Van Eijk, De Sanders, Van der Gragt (46. Bakker), Doorn, Van de Velde (80. Bouzerrade); Spitse, Noordam (80. Sabajo), Tromp (71. Hoekstra); Grant, Leuchter (88. Munsterman), Pelova

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Trompstill1280

Zo beleven de Ajax Vrouwen de titelontknoping: 'We zitten FC Twente op de hielen'

De Ajax Vrouwen zijn in een spannende titelrace verwikkeld met FC Twente. De achterstand op de koploper bedraagt drie punten met nog twee wedstrijden te gaan, alleen het doelsaldo van de Twentenaren is veel beter. Eerst neemt de ploeg van Danny Schenkel het zaterdag op tegen Feyenoord. Vrijdag 20 mei staat er een onderlinge confrontatie met de Enschedeërs op het programma. We blikken vooruit met Schenkel en Nikita Tromp.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

AJAZWO Tromp880

Highlights Ajax Vrouwen – PEC Zwolle | Overtuigende overwinning

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een overtuigende overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Ajacieden kwamen na rust op dreef en versloegen de ploeg uit Overijssel met 7-0. Dankzij deze belangrijke overwinning houden de Amsterdammers de titelkansen levend.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Pelovaclose1280

Alles over de kaartverkoop van Ajax Vrouwen - FC Twente

De Ajax Vrouwen spelen op vrijdagavond 20 mei op sportcomplex de Toekomst tegen FC Twente. Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen in Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg uit Enschede is op dit moment de koploper in de competitie. De kaartverkoop voor dit duel is van start.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials