Ajax Vrouwen contracteert Hesterine de Reus

Dereus 1920
Dereus 1920

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De Reus volgt Suzanne Bakker op die na dit seizoen de club verlaat. De Reus tekent een contract dat een looptijd kent van 1 juli 2024 tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #DeReus

Socials

De Reus (Portugaal, 1961) heeft een uitgebreide achtergrond in het voetbal, met ervaring als speelster, trainer en manager bij verschillende clubs en nationale teams. De Reus begon als speelster en kwam tussen 1983 en 1993 44 wedstrijden uit voor de Oranje Leeuwinnen. In Nederland werkte ze enkele jaren voor de KNVB waar ze onder andere het CTO-programma (Centrum Topsport en Onderwijs) heeft opgezet. In het buitenland werkte De Reus als coach voor de voetbalbond in China, Jordaniƫ en Australiƫ. Tot op heden is De Reus technisch expert bij UEFA en FIFA. De 62-jarige is daarnaast in bezit van een UEFA Pro-diploma.

De Reus: "Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan. Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen."

Daphne Koster: "Hesterine is een toegewijde coach met veel expertise. Ze is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de sport en is zelf ook nauw betrokken geweest bij de groei van het vrouwenvoetbal in binnen- en buitenland. Door haar uitgebreide ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en kent ze het landschap van het vrouwenvoetbal zeer goed, iets wat ongetwijfeld ook van waarde gaat zijn in haar functie bij Ajax."

Social 1080X1080

Gerelateerde artikelen

De Reus Interview

De Reus: 'Kijk ernaar uit vrouwenvoetbal verder te brengen'

Met Hesterine de Reus hebben de Ajax Vrouwen een hoofdtrainer voor de komende twee jaar. De ervaren trainer kijkt uit naar de fantastische en mooie uitdaging in Amsterdam. "Ajax is een hele mooie club en ze willen stappen vooruit maken."

Tags

  • #DeReus

Socials

240409 Kellys Angels Romee Site YT

Kelly's Angels | Fotoshoot met Romée Leuchter

In de achtste aflevering van Kelly's Angels gaat oud-speler Kelly Zeeman op pad met spits Romée Leuchter. Op sportcomplex de Toekomst staat er een uitgebreide fotoshoot op het programma voor de topscorer aller tijden van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header ABN Video 1920

UWCL-campagne Ajax Vrouwen is pure winst

De UEFA Women's Champions League niet gewonnen, maar wel gewonnen met de Women's Champions League. Deze video laat het verhaal van de Europese campagne zien door de ogen van de Ajax Vrouwen en fans.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials