Ajax Vrouwen daadkrachtig: 'Drie punten was ons enige doel'

De Ajax Vrouwen staan op poleposition voor de landstitel dankzij de 1-0-zege op concurrent FC Twente. Na afloop van het duel verschenen Lize Kop, Suzanne Bakker en Sherida Spitse gelukkig voor de camera. "Wat we vandaag geleverd hebben, moeten we volgende week weer doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trainer Bakker zag dat haar ploeg zaterdag goed begon aan de belangrijke wedstrijd tegen de titelconcurrent uit Enschede. "FC Twente kreeg eigenlijk geen grip op ons. We konden de bal verplaatsen en de eerste kans maakten we meteen af. Dat is een heerlijk gevoel."

De trainer van de Ajax Vrouwen is enorm trots op haar ploeg. "Ze zijn heel diep gegaan. Ik voelde al aan het team dat ze alles gingen geven en dat hebben ze ook echt allemaal gedaan. Dat is fantastisch om te zien als coach", aldus Bakker.

'Dit is het moment'
Lize Kop had met een aantal knappe reddingen een groot aandeel in de 1-0-overwinning op FC Twente. De keeper van de Ajax Vrouwen wist hoe belangrijk het duel was. "Ik dacht de hele wedstrijd: dit is het moment. Het is vijf jaar geleden dat we kampioen geworden zijn."

Volgende week zondag spelen de Ajax Vrouwen de kampioenswedstrijd op bezoek bij PEC Zwolle. "PEC heeft het gewoon goed gedaan, dus we moeten gewoon weer scherp zijn", vertelde Kop, die nog niet te vroeg wil juichen. "We zijn er nog niet en iedereen beseft dat ook, dus het zit wel goed."

Zware wedstrijd
Spitse gaf na afloop van de topper toe dat ze diep moest gaan. "We hadden best wel een moeilijke fase in de tweede helft van een kwartier tot twintig minuten. Daarna hadden we iets meer controle en dan is het wel lekker dat we de wedstrijd over de streep trekken."

"Ik ben trots hoe we dit hebben gedaan als team", vervolgde de aanvoerder van de Ajax Vrouwen. Spitse is zichzelf ervan bewust dat de ze er nog niet zijn. "Aangezien er nog een wedstrijd op het programma staat moeten we wel de focus houden, maar hier mogen we zeker van genieten."

Gerelateerde artikelen

Team1920

Highlights Ajax Vrouwen – FC Twente | Hoekstra beslissend

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om de landstitel. De ploeg van Suzanne Bakker versloeg directe concurrent FC Twente met 1-0 dankzij een treffer van Tiny Hoekstra. Hierdoor kunnen de Ajacieden op zondag 7 mei in Zwolle kampioen worden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitsestill1920

Ajax Vrouwen klaar voor clash met FC Twente: 'Krijg hier vleugels van'

De Ajax Vrouwen tellen af naar de wedstrijd van het jaar: FC Twente-thuis. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse kunnen niet wachten tot de bal zaterdagmiddag om 16:00 uur rolt op sportcomplex de Toekomst. "Voor een topsporter zijn dit de mooiste wedstrijden om te spelen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials