Verslag | Ajax Vrouwen zetten belangrijke stap richting landstitel na zege op FC Twente

Hoekstra1920
Hoekstra1920

De Ajax Vrouwen hebben uitstekende zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In eigen huis wonnen de Ajacieden met 1-0 van titelconcurrent FC Twente. De ploeg van Suzanne Bakker heeft hierdoor de koppositie overgenomen van de Tukkers, met nog één competitiewedstrijd op het programma.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Voorafgaand aan de kampioenskraker bedroeg het gat tussen FC Twente en de Ajax Vrouwen twee punten in het voordeel van de Tukkers. Bij een zege zouden de Ajacieden de titelkansen in eigen hand houden. FC Twente zou zaterdag bij een overwinning op de Amsterdammers de landstitel veroveren.

Vroege voorsprong
De topper tussen de Ajax Vrouwen en FC Twente op sportcomplex de Toekomst was dan ook drukbezocht. De aanwezige supporters in Amsterdam zagen dat de Ajacieden in de openingsfase het betere van het spel hadden. Het veldoverwicht resulteerde binnen het kwartier in een vroege openingstreffer voor de ploeg van Bakker. De Ajax Vrouwen scoorden na een goede counter. FC Twente-keeper Van Domselaar verwerkte de inzet van Chasity Grant niet goed, waarna Tiny Hoekstra in de rebound haar dertiende goal van het seizoen kon maken: 1-0.

FC Twente moest hierdoor in de achtervolging. De uitploeg nam het heft in handen en drong Ajax terug. De Tukkers creëerden een aantal goede mogelijkheden, maar Ajax-keeper Lize Kop liet zich niet verrassen in het eerste bedrijf. De Ajax Vrouwen verdedigden gedisciplineerd en zochten de kleedkamer op met een 1-0-ruststand.

Het spelbeeld bleef na de thee ongewijzigd. FC Twente drong aan en de Ajacieden probeerden met man en macht de voorsprong te verdedigen. De ploeg van Bakker kwam vroeg in de tweede helft een aantal keer met de schrik vrij. Kop, die uitstekend stond te keepen, hoorde de bal twee keer uiteen spatten op de lat.

Grote stap richting landstitel
De Twente-storm ging na ruim een uur spelen weer liggen. Desondanks bleef het een taaie wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. De verdediging mocht geen enkel moment verzwakken bij een marge van één doelpunt. De ploeg van Bakker hield in de slotfase knap stand en boekte een hele belangrijke 1-0-overwinning in de jacht op de landstitel.

De Ajax Vrouwen spelen op 7 mei de kampioenswedstrijd op bezoek bij PEC Zwolle. Het duel met de Zwollenaren begint om 14:30 uur.

Ajax Vrouwen – FC Twente 1-0 (1-0)
14. Hoekstra 1-0

Ajax Vrouwen: Kop; Noordam, De Sanders, Doorn, Weerden; Spitse, Bakker (58. Van Gool), Sabajo; Grant, Leuchter (90+3. I. Hoekstra), T. Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Team1920

Highlights Ajax Vrouwen – FC Twente | Hoekstra beslissend

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om de landstitel. De ploeg van Suzanne Bakker versloeg directe concurrent FC Twente met 1-0 dankzij een treffer van Tiny Hoekstra. Hierdoor kunnen de Ajacieden op zondag 7 mei in Zwolle kampioen worden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Reactiekop1920

Ajax Vrouwen daadkrachtig: 'Drie punten was ons enige doel'

De Ajax Vrouwen staan op poleposition voor de landstitel dankzij de 1-0-zege op concurrent FC Twente. Na afloop van het duel verschenen Lize Kop, Suzanne Bakker en Sherida Spitse gelukkig voor de camera. "Wat we vandaag geleverd hebben, moeten we volgende week weer doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials