Ajax Vrouwen klaar voor clash met FC Twente: 'Krijg hier vleugels van'

De Ajax Vrouwen tellen af naar de wedstrijd van het jaar: FC Twente-thuis. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse kunnen niet wachten tot de bal zaterdagmiddag om 16:00 uur rolt op sportcomplex de Toekomst. "Voor een topsporter zijn dit de mooiste wedstrijden om te spelen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen speelden afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Bakker wist een 1-0-achterstand in Limburg om te buigen naar een 1-2-overwinning. "Deze overwinning was heel belangrijk, we moeten alles blijven winnen als we kampioen willen worden", aldus Spitse. "Daar zijn we na de speelronde tegen Feyenoord mee begonnen. Het toont karakter dat we afgelopen weekend na een achterstand tegen Fortuna Sittard alsnog hebben gewonnen."

Uitverkocht sportcomplex
Komende zaterdag nemen de Ajax Vrouwen het op een uitverkocht sportcomplex de Toekomst op tegen FC Twente. "Dat is een twaalfde man voor ons", vertelt Spitse, die uitkijkt naar het treffen met de Tukkers. "Het is fantastisch als je het veld op komt met de muziek en de fans erbij. Dat is waar je elke dag voor traint."

Bakker weet ook hoe belangrijk de support kan zijn voor de Ajax Vrouwen. "Het is heel fijn voor de meiden dat we met de familie en vrienden achter ons de strijd aan kunnen gaan". Een uitverkocht sportcomplex doet de trainer van de Ajax Vrouwen denken aan een wedstrijd in de UEFA Women’s Champions League. "Ik denk meteen aan Arsenal-thuis, die wedstrijd was toen ook uitverkocht. Ik hoop dat de fans zich gaan laten horen."

"Het is een prachtig affiche, helemaal met deze stand", vervolgt Bakker. "Het zal een enorm spannende wedstrijd worden. Wij zullen er alles aan doen om de drie punten in Amsterdam te houden." Aanvoerder Spitse weet dat er zaterdag een belangrijke rol weggelegd is voor haar. "Ik heb natuurlijk veel meegemaakt, maar veel meiden van ons team ook niet. Ik moet de verantwoordelijkheid nemen om mijn teamgenoten daarbij te helpen."

Gerelateerde artikelen

Suzanne Bakker1920

In beeld | Ajax Vrouwen maken zich op voor ultieme titelstrijd

Het verschil op de ranglijst tussen de Ajax Vrouwen en FC Twente bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de ploeg uit Enschede. Zaterdag komen de twee concurrenten elkaar tegen in wat wel kan worden betiteld als de wedstrijd van het jaar. Vrijdag trainde de ploeg van Suzanne Bakker op het veld voor de Johan Cruijff ArenA. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Grantsittard1920

Highlights Fortuna Sittard - Ajax Vrouwen | Cruciale overwinning in titelrace

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een belangrijke overwinning geboekt tegen Fortuna Sittard. In Limburg werd het na een 0-0-ruststand uiteindelijk 1-2. Romée Leuchter was met twee treffers van enorme waarde voor de Amsterdammers. Dankzij de driepunter is Ajax koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De vrouwen van FC Twente komen zondag nog wel in actie. Zaterdag 29 april staan de twee concurrenten tegenover elkaar op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Weerden1280

Ajax Vrouwen beginnen aan eindfase competitie: 'Dit worden hele belangrijke weken'

Nu de interlandbreak er weer op zit, maken de Ajax Vrouwen zich op voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De eerste daarvan is zaterdagavond tegen Fortuna Sittard, de nummer drie van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Om de kans op de titel in eigen hand te houden is een overwinning in Limburg noodzakelijk. We blikken vooruit met trainer Suzanne Bakker en Ashleigh Weerden, die net terug is van haar trip met Jong Oranje.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials