Ajax Vrouwen grijpen koppositie dankzij zege op PEC Zwolle

Goal 1280
Goal 1280

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen overgenomen van FC Twente. De Amsterdammers wonnen op sportcomplex de Toekomst eenvoudig met 3-0 van PEC Zwolle. Romée Leuchter, Jonna van de Velde en Tiny Hoekstra waren trefzeker namens Ajax.

• #AjaxVrouwen

Enkele dagen na het gewonnen uitduel bij SC Heerenveen (0-4) stond er zaterdagavond opnieuw een competitiewedstrijd op het programma voor het team van trainer Danny Schenkel. Ditmaal was nummer vijf PEC Zwolle de tegenstander. De opstelling van de Ajax Vrouwen was op geen enkele plek gewijzigd ten opzichte van het duel in Friesland.

Succesvolle tandem
Het begin van de Ajax Vrouwen was uitstekend. Al na twaalf minuten was het raak dankzij het succesvolle duo Chasity Grant en Romée Leuchter. Na een vlot lopende aanval vond Grant met een perfecte voorzet het hoofd van Leuchter. De spits knikte de bal vervolgens knap binnen en maakte daarmee al haar vijftiende goal van de competitie.

In het restant van het eerste bedrijf bleven de Ajax Vrouwen onverminderd doorgaan met kansen creëren waardoor tegenstander PEC Zwolle geen ruimte kreeg. Ondanks enkele mogelijkheden en een afgekeurde goal bleef het bij deze enige treffer.

Hetzelfde spelbeeld
De Ajax Vrouwen lieten de tweede helft hetzelfde veldspel zien als voor de thee.
Dit resulteerde in de 66e minuut in de verdubbeling van de score. Nadat Jonna van de Velde op de linkerflank mooi werd vrijgespeeld lag de weg naar het doel open. Zonder enige moeite passeerde ze vervolgens de keeper van PEC Zwolle: 2-0. Voor Van de Velde was het een prachtige beloning omdat ze onlangs terugkeerde na een lange revalidatie.

Slotakkoord Tiny Hoekstra
Invaller Hoekstra zorgde uiteindelijk voor de eindstand. Met een handige punter vond Hoekstra de lange hoek en maakte daarmee haar eerste doelpunt in dienst van Ajax.

De komende weken zal uitwijzen wanneer de wedstrijd met PSV wordt ingehaald. Het duel met de huidige nummer drie van de ranglijst werd zondag 6 februari afgelast vanwege hevige regenval. Het veld in Eindhoven bleek onbespeelbaar.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 3-0 (1-0)
12. Leuchter 1-0
66. Van de Velde 2-0
85. T. Hoekstra 3-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Van der Most, Van der Gragt (67. Kardinaal), Doorn, Van de Velde (79. Altelaar); Noordam, Spitse, Bakker (79. T. Hoekstra); Grant, Leuchter, Pelova