Ajax Vrouwen boeken gemakkelijke zege in Friesland

Trompknuffel1280
Trompknuffel1280

De Ajax Vrouwen hebben het gat met koploper FC Twente verkleind tot twee punten. De Amsterdammers wonnen woensdagavond in Friesland met ruime cijfers: 0-4. Chasity Grant, Romée Leuchter (2) en Nikita Tromp waren trefzeker in het duel met sc Heerenveen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het affiche in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie werd tweemaal verplaatst vanwege meerdere coronabesmettingen in beide selecties. Aangezien ook het treffen met PSV van afgelopen zondag werd afgelast wegens hevige neerslag, verschenen de Ajacieden voor het eerst sinds 14 januari aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Anderhalve week geleden speelden de Ajacieden nog wel een bekerwedstrijd tegen DTS Ede.

Probleemloze eerste helft
Ondanks dat de Ajax Vrouwen weinig wedstrijdritme hadden, begon de ploeg van Danny Schenkel sterk aan de wedstrijd. De Amsterdammers domineerden aan de bal. In de negentiende minuut resulteerde dit in een doelpunt. Via een hoekschop kwamen de Ajax Vrouwen op een 0-1 voorsprong door een hard schot van Grant. In de veertigste minuut tekende Ajax’ topschutter Leuchter na een prachtige pass van Nadine Noordam voor de 0-2.

Topschutter Leuchter gooit wedstrijd op slot
De Ajax Vrouwen waren sc Heerenveen ook in de tweede helft de baas. In de 59e minuut kregen de Amsterdammers een strafschop. Leuchter verzilverde de penalty, waardoor de ploeg van Schenkel op een royale 0-3 voorsprong kwam. Dankzij deze goal staat de spits van de Ajax Vrouwen alweer op een totaal van dertien doelpunten in de Vrouwen Eredivisie.

Tromp trefzeker als invaller
In het laatste kwart van de wedstrijd besloot Schenkel nog een aantal wissels door te voeren. Leuchter verliet het veld voor Tromp. Laatstgenoemde drukte meteen haar stempel op de wedstrijd door de 0-4 voor haar rekening te nemen. De Ajax Vrouwen kwamen in Friesland amper in de problemen tegen de nummer acht van de ranglijst.

Komende zaterdag treden de Ajax Vrouwen aan tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers moeten deze thuiswedstrijd winnend afsluiten om in het spoor van FC Twente te blijven en wellicht de koppositie in de Vrouwen Eredivisie over te nemen.

Sc Heerenveen  - Ajax Vrouwen 0-4 (0-2)
19. Grant 0-1
40. Leuchter 0-2
59. Leuchter 0-3
84. Tromp 0-4

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Van der Most (71. Kardinaal), Van der Gragt, Doorn, Van de Velde (81. Altelaar); Noordam (65. Sabajo), Spitse, Bakker; Grant (65. Hoekstra), Leuchter (71. Tromp), Pelova

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Leuchter

Kaartverkoop Ajax Vrouwen – PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen treffen op zaterdag 12 februari PEC Zwolle. Deze wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst en begint om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

PSV Ajax 1280

Twee scenario's voor inhaalduel PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen

Voor het inhalen van het topduel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tussen PSV en Ajax zijn twee scenario’s opgesteld. Het competitieduel op De Herdgang werd zondag vanwege de hevige regenval afgelast. De KNVB komt nu met twee opties voor het inhalen van dit duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchteroranje1280

Viertal Ajacieden opgeroepen voor Tournoi de France

Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse, Romeé Leuchter en Victoria Pelova zijn door bondscoach Mark Parsons opgeroepen voor de OranjeLeeuwinnen. Het Nederlands vrouwenelftal speelt in februari drie wedstrijden op het Tournoi de France, een vriendschappelijke competitie voor landenteams.

Tags

  • #OranjeLeeuwinnen

Socials