Ajax Vrouwen grijpen naast finaleplek in KNVB Beker

Bakker (3)
Bakker (3)

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd om de finale van de KNVB Beker te bereiken. De Ajacieden verloren zondagmiddag de halve eindstrijd tegen PSV. In Eindhoven werd het 1-0 voor de thuisploeg.

• #AjaxVrouwen

Voor de Ajax Vrouwen moet het vizier nu volledig op de competitie: de play-offs beginnen komende week met (opnieuw) een uitwedstrijd tegen PSV. Mogelijk kan de ploeg van Danny Schenkel de komende weken de tweede prijs van het seizoen veroveren. Twee weken geleden werd door de Ajax Vrouwen beslag gelegd op de Eredivisie Cup.

Vroege domper
In Eindhoven moesten de Ajax Vrouwen afscheid nemen van het dromen van de ‘treble’. De bezoekers begonnen met initiatief aan de wedstrijd, maar incasseerden in de tiende minuut een flinke domper. Door een ongelukkig moment van goalie Lize Kop kwam de 1-0 op het scorebord. De keeper verkeek zich op een voorzet van Romee Leuchter.

De Ajax Vrouwen waren er een flinke fase door van slag en richtten zich op in het tweede bedrijf. Er kwamen na rust voldoende kansen om de stand gelijk te trekken, maar die waren helaas niet aan de Ajacieden besteed.

Het begon in de 47e minuut met een grote kans voor Samantha van Diemen uit een corner, maar de verdediger kopte van dichtbij over. Even later loste Nikita Tromp een fraai en hard afstandsschot, maar PSV-keeper Van Veenendaal bracht redding.

Ajax Vrouwen blijven dreigend
Er bleven dreigende Amsterdamse momenten komen: zo zag Stefanie van der Gragt haar kopbal uit een corner van de doellijn worden gehaald en schoot Vanity Lewerissa in kansrijke positie naast.

PSV moest zich beperken tot verdedigen, maar kreeg wel een enorme kans op het verdubbelen van de marge. Kop leverde de bal in de opbouw in bij Smits, maar de PSV’er schoot hoog over.

Kop speelde een ongelukkige wedstrijd, maar redde drie minuten voor tijd wel katachtig op een kopbal van PSV uit een corner. Ze hield daarmee de Ajax Vrouwen in de race. Tot een echt slotoffensief kwam het helaas niet meer: de krachten van de Ajax Vrouwen waren langzaam weggevloeid en zo bleef een sterke tweede helft onbeloond voor de Ajax Vrouwen.

PSV – Ajax Vrouwen 1-0 (1-0)
10. Leuchter 1-0

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, De Sanders, Van der Gragt, Van Diemen (85. Doorn), Spitse, Pelova, Lewerissa (72. Stiekema), Grant, Tromp, E. Bakker,