Ajax Vrouwen in de tweede helft naar uitzege op FC Utrecht

Noordamheader2
Noordamheader2

De Ajax Vrouwen hebben hun eerste wedstrijd na de interlandbreak in winst omgezet. In de Galgenwaard werd FC Utrecht zondag met 0-2 verslagen. De goals kwamen in de tweede helft van Nadine Noordam en Romée Leuchter.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De eerste helft was open van karakter, maar toch waren er niet heel veel uitgespeelde kansen. De grootste was voor Leuchter, die werd weggestoken door Lotte Keukelaar. Op het moment van schieten werd de topschutter echter afgestopt.

Keukelaar bedrijvig
In het tweede bedrijf liet Keukelaar zich andermaal gelden. Eerst kreeg de rechtsbuiten zelf een mogelijkheid, na een indraaiende voorzet van Tiny Hoekstra. Keukelaar kon uit een moeilijke hoek echter geen richting meegeven aan haar poging.

Even later stond Keukelaar met een sterke actie aan de basis van de openingstreffer. Ze haalde de achterlijn en gaf vervolgens strak voor. Leuchter liet de bal eerst slim met een overstapje lopen. De Utrecht-verdediging kreeg de bal vervolgens maar half weg, waarna Noordam de rebound kon binnenschieten: 0-1.

Binnen een minuut was FC Utrecht dicht bij de gelijkmaker, maar Regina van Eijk wist zich met alert keeperswerk te onderscheiden op een inzet van oud-Ajacied Eshly Bakker.

Dreiging over links
De volgende kans was weer voor Ajax. Bente Jansen kwam vanaf links naar binnen en vond de buitenkant van de paal met haar inzet richting de verre hoek. Zo bleef de 0-2 uit, iets dat later ook het geval was bij een nieuwe aanval over links. Invaller Jonna van de Velde gaf voor, maar haar pass werd gemist door Leuchter en vervolgens in het zijnet geschoten door  Keukelaar.

In de slotfase gooide FC Utrecht het op een opportunistische boeg, maar de Ajax Vrouwen hielden stand en liepen in blessuretijd uit naar 0-2. Van de Velde stak Leuchter weg en de spits faalde niet oog in oog met goalie Febe Copier.

FC Utrecht – Ajax Vrouwen 0-2 (0-0)
57. Noordam 0-1
90+4. Leuchter 0-2

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Kardinaal, Spitse, De Sanders, Keijzer (46. De Klonia), Van Gool, Noordam, Yohannes (63. Van de Velde), Keukelaar (81. I. Hoekstra), Leuchter, T. Hoekstra (63. Jansen)

Gerelateerde artikelen

Weerden1920

Blessure Ashleigh Weerden

De Ajax Vrouwen kunnen voorlopig geen beroep doen op Ashleigh Weerden. De 24-jarige Ajacied heeft tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-9) een knieblessure opgelopen. Ze is daarvoor geopereerd en zal tenminste twee maanden uitgeschakeld zijn.

Tags

  • #Weerden

Socials

Talentendag1920

Schrijf je in voor de Ajax Meiden Talentendag

Ajax zoekt talentvolle meiden in verschillende leeftijdsgroepen om de Ajax Talentenacademie te versterken. Talentvolle keepers kunnen zich ook aanmelden. De Talentendag wordt op zondag 17 maart georganiseerd op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Talentendag

Socials