Ajax Vrouwen verslaan Kristianstads in eerste voorronde UEFA Women's Champions League

Pelova 1420
Pelova 1420

De Ajax Vrouwen hebben donderdagmiddag afgerekend met Kristianstads DFF in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Dankzij goals van Victoria Pelova, Eshly Bakker en Chasity Grant werden de Zweden, na een 0-1-achterstand, met 3-1 verslagen.

• #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Met de internationals Pelova, Sherida Spitse en Romée Leuchter in de basis begonnen de Ajax Vrouwen aan het duel met de Zweden. Ook nieuweling Ashleigh Weerden stond aan de aftrap in Denemarken.

Sterk begin
De eerste grote kans was voor de Ajax Vrouwen. Na een lange bal van Pelova werd Quinty Sabajo vrij voor de keeper gezet. De middenvelder schoot op de keeper en liet daarmee de eerste grote mogelijkheid onbenut. De Ajacieden begonnen sterk aan het duel en legden de ene na de andere aanval op de mat met snelle ballen in de diepte.

Na vijftien minuten spelen kreeg ook Kristianstads de eerste grote kans. Na een te korte terugspeelbal van Soraya Verhoeve op Lize Kop ging de bal, via de spits van de Zweden en de attente Kop, naast. Niet veel later was het alsnog raak toen Kop geen antwoord had op een schot van Evelyne Viens.

Achterstand
De tegengoal zorgde voor een onrustig Ajax dat moeite had de bal in de ploeg te houden en kansen te creëren. Verder dan schoten van Grant, Pelova en Sabajo kwamen de Ajax Vrouwen niet waardoor de ploeg van Bakker tijdens de rust tegen een 0-1-achterstand aankeek.

Zonder wijzigingen gingen de Ajax Vrouwen op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft. Die kwam er bijna na drie minuten spelen. Nadat Pelova's schot werd gekeerd door de keeper van Kristianstad lukte het Weerden niet om de rebound te verzilveren; de bal ging net naast. Een fantastische ingreep van Lisa Doorn voorkwam vervolgens in minuut zestig een grotere achterstand voor de Ajax Vrouwen.

Veerkracht
Na 63 minuten was het dan toch raak voor de Ajax Vrouwen. Na een diepe bal van Grant schoot Pelova de bal slim voorbij de keeper waardoor de stand in Denemarken weer in evenwicht was. De Ajacieden kwamen aan de hand van uitblinker Pelova meer en meer in de buurt van het doel van de Zweden en de voorsprong hing in de lucht.

Dik vijf minuten voor tijd was het zover: een voorzet van Grant belandde bij invaller Eshly Bakker die simpel kon binnenschieten. De Ajax Vrouwen kwamen vervolgens niet meer in grote problemen en maakten via Grant zelfs nog de 3-1 vlak voor tijd.

Dankzij de overwinning spelen de Ajax Vrouwen zondag vanaf 13:00 uur voor een plek in de tweede voorronde van Women's Champions League. De tegenstander is Eintracht Frankfurt of Fortuna Hjørring.

Ajax Vrouwen – Kristianstads 3-1 (0-1)