Ajax Vrouwen onderweg naar Denemarken

Header 1420
Header 1420

De Ajax Vrouwen zijn maandagmiddag vertrokken naar Denemarken voor de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker speelt donderdagmiddag vanaf 14:00 uur tegen het Zweedse Kristianstads DFF.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden meldden zich maandag op Schiphol voor de vlucht naar Denemarken. De Amsterdammers hadden zichtbaar zin in het avontuur dat moet leiden naar een ticket in het hoofdtoernooi van de Women's Champions League.

Mooie trip

Jongelingen Isa Kardinaal en Dionne van der Wal keken er naar uit. "Ik heb er heel veel zin in en verwacht een mooi buitenlands avontuur. Vooralsnog gaat alles soepel. Verder ben ik niet zo'n fan van vliegen, maar dat komt wel goed", zei Kardinaal.

"De voorbereiding geeft vertrouwen", ging Kardinaal verder. "Daarnaast vind ik het bijzonder dat ik als jongeling mee mag met de Ajax Vrouwen naar een Europese wedstrijd."

Trots
Van der Wal was heel benieuwd hoe Kristianstads voor de dag komt. "Het is leuk om een wedstrijd tegen ze te spelen. Het is belangrijk dat we winnen donderdag zodat we zondag voor de volgende ronde kunnen gaan. Vorig jaar had ik niet verwacht dat ik nu mag gaan strijden voor Europees voetbal, daar ben ik heel trots op."

Belangrijke wedstrijd
Liza van der Most verwachtte een leuke week met z'n allen. "We spelen sowieso twee wedstrijden. De eerste is het belangrijkste en daar werken we naartoe. Deze week gaan we de tegenstander analyseren. We hebben er heel veel zin in." Van der Most heeft de nodige ervaring en wil dit gebruiken tijdens deze trip. "Ik wil veel verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat we bij elkaar blijven. Het bereiken van het hoofdtoernooi is heel belangrijk."

Nadat de dames hun plekje in het vliegtuig hadden gevonden kon de reis naar Denemarken beginnen. 

Mochten de Ajax Vrouwen het duel met Kristianstads winnen dan volgt op zondag 21 augustus een wedstrijd tegen de winnaar van Eintracht Frankfurt – Fortuna Hjørring. Bij opnieuw een goed resultaat kwalificeert de ploeg van Bakker zich voor de tweede voorronde op 20/21 en 28/29 september. 

Live te volgen
Bij een nederlaag tegen de Zweden volgt er, ook op zondag, een wedstrijd tegen de verliezer van het duel tussen Eintracht Frankfurt en Fortuna Hjørring. Beide wedstrijden worden gespeeld bij Fortuna Hjørring.

Het duel met Kristianstads is donderdagmiddag live te volgen via Ajax.nl en in de Ajax App.

Gerelateerde artikelen

Header 880

Nieuw contract voor Victoria Pelova

Ajax en Victoria Pelova hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de middenvelder loopt tot en met 30 juni 2023. "Ik wil kampioen worden met Ajax."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials