Weerden en Bakker over de jacht op een CL-ticket: 'Wordt mentaal en fysiek heel zwaar'

De Ajax Vrouwen spelen deze week in Denemarken een belangrijk kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League. Op donderdag wacht de eerste wedstrijd, tegen het Zweedse Kristianstads DFF. Trainer Suzanne Bakker en zomeraanwinst Ashleigh Weerden blikken vooruit.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Voor Bakker is het de eerste 'grote wedstrijd' sinds zij de hoofdtrainer is van de Ajax Vrouwen. Voorlopig is ze tevreden het niveau van de groep. De Ajax Vrouwen draaien een prima voorbereiding: alle oefenwedstrijden werden tot nu toe gewonnen.

"Je ziet echt dat de meiden met elkaar bezig zijn om de dingen die wij hen aanreiken toe te passen in en buiten het veld. Iedereen is gretig om een plekje te veroveren in de basiself."

Champions League-niveau
Bakker heeft zelf ook zin om nu voor het echie te spelen. "De eerste wedstrijd die ertoe doet is direct op Champions League-niveau. Dat is fantastisch. Als team moeten we nu laten zien waar we de afgelopen weken keihard voor gewerkt hebben."

Aanvaller Weerden denkt wel dat het een zwaar mini-toernooi gaat worden. "Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Eigenlijk speel je twee finales. Je moet ze allebei winnen. Als je donderdag verliest is het eigenlijk klaar. Deze wedstrijden gaan mentaal veel vragen van ons team."

Voor het Zweedse Kristianstads DFF, de tegenstander van donderdag, is het seizoen na een zomerbreak al begonnen. De club uit Scandinavië heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld in de nationale competitie. "Die zitten dus al in een bepaalde flow", denkt Bakker. "Ze hebben een fysieke ploeg. Ze zoeken snel de diepte en hebben een goede spits."

Gerelateerde artikelen

Thumb Bakker Grant 1280

Dit was Ajax Vrouwen - Eintracht Frankfurt

Volg de Ajax Vrouwen in hun jacht op een UEFA Women's Champions League-ticket. Ajax heeft zondagmiddag in de absolute slotfase Eintracht Frankfurt verslagen. Het duel met de Duitsers is terug te kijken via Ajax.nl, Ajax App en YouTube.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 880

Nieuw contract voor Victoria Pelova

Ajax en Victoria Pelova hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de middenvelder loopt tot en met 30 juni 2023. "Ik wil kampioen worden met Ajax."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials