Ajax Vrouwen leven toe naar Klassieker in ArenA: 'Een droom die uitkomt'

De Ajax Vrouwen treden zaterdagmiddag in de Johan Cruijff ArenA aan tegen Feyenoord. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse blikken vol vertrouwen vooruit op de Klassieker. "De twaalfde man die achter ons staat geeft een boost."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Vrouwen Klassieker leeft enorm. Ruim dertigduizend Ajax-fans zijn zaterdagmiddag aanwezig in Amsterdam om de vrouwen te steunen tegen Feyenoord. "Ik heb in veel prachtige stadions gevoetbald, maar nog nooit in de Johan Cruijff ArenA. Ik vind dat het mooiste stadion, omdat ik zelf ook Ajacied ben. Het is een heel bijzonder gevoel. Ik kijk er enorm naar uit. Hier trainen we elke dag voor, om te spelen in zo'n ambiance", erkent Spitse.

Dat de Ajax Vrouwen in de Voorjaarsvakantie en op zaterdagmiddag 16:30 uur spelen, maakt de wedstrijd makkelijker toegankelijk voor de jeugdige Ajacieden, denkt Bakker. "Ik denk dat er veel meisjes komen die zelf op voetbal zitten. Normaal gesproken spelen wij op vrijdagavond. Dat is een laat tijdstip. Ik heb gehoord dat er veel voetbalteams met vrienden en vriendinnen komen."

Stugge tegenstander
Hoewel de voorpret duidelijk aanwezig is, zullen de Ajax Vrouwen zaterdag wel aan de bak moeten tegen Feyenoord. Bakker: "Zij hebben een team dat de mouwen opstroopt en hard werkt voor elkaar. Wij moeten op een hoog tempo elke keer de vrije speelster zoeken."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Ajax Vrouwen klaar voor Klassieker

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag de laatste training afgewerkt in aanloop naar de Klassieker. De ploeg van Suzanne Bakker speelt zaterdagmiddag om 16:30 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen de Rotterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Radio1920

Luister Ajax - FC Twente via Ajax Radio

Ajax is bezig aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Kun jij de wedstrijd niet zien? Waar je ook bent: je kunt de wedstrijd uiteraard volgen via Ajax Radio.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Vrouwen Tour 1280

In beeld | Ajax Vrouwen verkennen voetbaltempel

De Ajax Vrouwen spelen zaterdag de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd tegen de dames van Feyenoord in de Amsterdamse voetbaltempel wordt gespeeld. Om die reden kregen de Ajax Vrouwen woensdag een speciale rondleiding door de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials