Ajax Vrouwen leven toe naar topper: 'Winnen, maakt niet uit hoe'

De Ajax Vrouwen zijn in vorm en spelen zondag de topper tegen het eveneens ongeslagen FC Twente. Met Suzanne Bakker, Victoria Pelova en Chasity Grant bespreken we de goede connectie tussen de twee spelers en blikken we vooruit op het duel met de Tukkers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tegen PSV (1-0) werd alweer de achtste overwinning op rij in de Azerion Eredivisie Vrouwen bereikt. “Ik heb niet het idee gehad dat we die wedstrijden zouden verliezen”, begint Grant. “Het belangrijkste is dat we drie punten hebben en weinig kansen hebben weggegeven. Ik ben trots op wat de meiden laten zien”, gaat Bakker verder.

Plaag
Pelova is op haar plek in Amsterdam. "Ik voel me heel fijn hier bij de club en kan me laten zien. Daar ben ik heel erg blij mee. Eerst was ik heel kritisch op mezelf en erg zenuwachtig voor wedstrijden. Dat heb ik nu minder, dat komt omdat ik meer in mezelf geloof." Bakker is ook te spreken over haar smaakmaker. "Ze is een plaag voor menig team, is creatief en kan door haar individuele actie overtalsituaties creëren. Enorm gevaarlijk."

Grant ziet dat ook. "Als Victoria de bal heeft, weet ik dat niemand die afpakt. Op trainingen sta ik liever niet tegen haar. Ik merk dat haar ontwikkeling in een stijgende lijn zit." Pelova wordt door haar teamgenoten steeds vaker vergeleken met Frenkie de Jong. "Dat is leuk om te horen, ik kijk veel naar hem en vindt hem de beste. Hij neemt veel risico in zijn spel en durft altijd", vertelt Pelova.

Connectie
Ook de ontwikkeling van Grant blijft niet onopgemerkt. "Ik ken haar al vanaf haar zestiende. Ze is supersnel. We weten blindelings van elkaar wat we doen", gaat Pelova verder. "Als Victoria de bal heeft, ga ik direct lopen", vult Grant aan.

Zondag staat de topper tegen FC Twente op het programma. "Een wedstrijd tussen twee teams die nog geen punten hebben verloren. We kijken er enorm naar uit en hebben er veel zin in", zegt Bakker. Pelova is duidelijk. "Ik wil gewoon winnen, maakt niet uit hoe."

Gerelateerde artikelen

Leuchter Ajax 1280

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Achtste driepunter op een rij in de Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben de achtste competitiewedstrijd op een rij gewonnen. Op een koude novembermiddag werd er thuis met 1-0 gewonnen van rivaal PSV. Romée Leuchter deed haar oude club pijn. De spits schoot een vrije trap van een meter of twintig prachtig binnen. Ze maakte daarmee alweer haar tiende competitiegoal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials