Ajax Vrouwen met vertrouwen richting PSV-thuis: 'Puzzelstukjes vallen op hun plek'

Een topper in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajax Vrouwen nemen het zondagmiddag op Sportcomplex de Toekomst op tegen PSV. Suzanne Bakker en Ashleigh Weerden kijken vol vertrouwen uit naar het treffen met de Eindhovenaren. "Ik geniet elke wedstrijd van de meiden."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Dit zijn natuurlijk hele leuke wedstrijden om te spelen. PSV heeft een goede ploeg, maar ik denk dat we wel gewoon ready zijn", vertelt Weerden in aanloop naar de Azerion Vrouwen Eredivisie-topper. "We spelen gewoon heel goed en werken steeds aan de punten waar we de voorgaande wedstrijden minder in waren. Ik merk dat de puzzelstukjes langzaam in elkaar aan het vallen zijn."

Trotse Bakker
Bakker ziet dat haar meiden enorm hard werken om de gestelde doelen te behalen. "Ze zijn heel erg met elkaar bezig, zowel in het veld als daarbuiten. Dat is als staf wel heel prettig", aldus de trainer van de Ajax Vrouwen. "Ik kan zelf geen assist geven of een goal maken, dus ze moeten zelf met elkaar leren wat ze wanneer kunnen doen. En de meiden zijn steeds beter in staat om dat te doen."

"Ik geniet elke wedstrijd", vervolgt de trotse Bakker. "Ik ben sowieso een trainer die rustig is en alles analyseert, maar ik kan op de bank wel echt genieten van wat de meiden op het veld laten zien. Het plan dat we aan de voorkant afgesproken hebben, wordt ook goed uitgevoerd met elkaar."

Positiewijziging Weerden
Weerden begon dit seizoen als buitenspeler, maar maakte de afgelopen weken veel indruk als linkervleugelverdediger. "We wisten dat Ashleigh buiten de linksbuitenpositie ook als linksback uit de voeten kon. Zeker in de manier van spelen die wij van een back verwachten. Ze vult deze positie nu fantastisch in", zegt Bakker.

De 'nieuwe' linksback van de Ajax Vrouwen geeft eerlijk toe dat de positiewijziging wel even wennen was voor haar. "Maar in principe wist ik wel wat me te doen stond. En als je het dan vaker doet, dan loopt het steeds lekkerder. Ik ben van nature wel echt een aanvaller, maar ik kom alsnog best wel in mijn kracht door de aanvallende manier van voetballen hier bij Ajax. Op dit moment heb ik dan ook niet echt een voorkeurspositie, ik wil gewoon spelen."

Kinderdroom
Weerden maakte deze zomer de overstap van het Franse Montpellier HSC naar Amsterdam. Ze heeft geen moment spijt gehad van haar keuze. "Om eerlijk te zijn is dit toch wel een kinderdroom. Mijn hele kamer hing vol met Ajax-posters en ik ging bij elke wedstrijd van de Ajax Vrouwen kijken. Dus om nu zelf dat Ajax-shirt aan te hebben is wel speciaal."

Gerelateerde artikelen

Hoekstra Header

Hoekstra in vorm bij Ajax Vrouwen: 'Ik heb mijn kans gegrepen'

Acht goals na zeven competitieduels voor Tiny Hoekstra bij de Ajax Vrouwen, dé speler in vorm. De Friese aanvaller kwam vorig seizoen over van sc Heerenveen en heeft het rustige Noorden verruild voor het drukke Amsterdam. "Het was even wennen, maar ik vind het hartstikke leuk."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra Rotterdam 1280

Highlights Feyenoord - Ajax Vrouwen | Hoekstra speelt hoofdrol in Rotterdam

De Ajax Vrouwen hebben opnieuw gewonnen in de Azerion Eredivisie Vrouwen. In Rotterdam waren ze in de Klassieker met 0-4 veel te sterk voor Feyenoord. De ploeg van Suzanne Bakker heeft nu 21 punten uit zeven duels en is koploper. Tiny Hoekstra speelde de hoofdrol met twee doelpunten en een assist.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vandenbighelaar1280 (1)

Marjolijn van den Bighelaar stopt bij Ajax Vrouwen

Marjolijn van den Bighelaar komt niet meer in actie voor Ajax Vrouwen. Het contract van de 31-jarige spits is ontbonden na overleg tussen Van den Bighelaar en de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials