Marjolijn van den Bighelaar stopt bij Ajax Vrouwen

Vandenbighelaar1280 (1)
Vandenbighelaar1280 (1)

Marjolijn van den Bighelaar komt niet meer in actie voor Ajax Vrouwen. Het contract van de 31-jarige spits is ontbonden na overleg tussen Van den Bighelaar en de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials

Van den Bighelaar maakte in december van vorig jaar bekend in verwachting te zijn van haar eerste kindje, en beviel deze zomer van een dochter. Bij de bekendmaking gaf de spits al aan zich nog te beraden op haar carrière na haar zwangerschap. Zeker is nu dus dat zij haar loopbaan niet voortzet bij Ajax Vrouwen, waarvoor ze haar laatste minuten speelde op 21 november 2021 in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior Vrouwen.

Van den Bighelaar speelde sinds het seizoen 2013/2014 voor Ajax Vrouwen. Sindsdien kwam ze tot 186 wedstrijden en scoorde ze maar liefst 79 doelpunten. Daarmee is de spits topscorer aller tijden van Ajax Vrouwen. Aanstaande zondag zal er tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen op de Toekomst publiekelijk afscheid worden genomen van Van den Bighelaar.

Van den Bighelaar: "Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Ajax en koester alle mooie momenten, daar ben ik de club dankbaar voor. Soms lopen dingen zoals ze lopen om voor jezelf bij het juiste doel te komen. Met trots kan ik mijn carrière bij Ajax vrouwen afsluiten als topscoorder aller tijden. Toch word ik liever herinnerd als de altijd hard werkende speelster die alles gaf voor deze mooie sport. Ik wens de club en het team alle goeds voor de toekomst en wil de fans bedanken voor de trouwe support."

Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster: "Marjolijn is ongelooflijk belangrijk geweest voor Ajax Vrouwen. Ze heeft een grote bijdrage gehad, heeft altijd voor het voetbal geleefd en ze heeft jarenlang ziel en zaligheid gegeven. Daar zijn we haar heel dankbaar voor."

Gerelateerde artikelen

Bighelaar 2

Dedicated | Van den Bighelaar over tegenslag, discipline en dromen

Marjolijn van den Bighelaar speelt sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen. Met de captain gaan we terug in de tijd en halen we herinneringen op aan haar jeugdteam, met een jaloerse broer als teamgenoot. Ook vertelt de aanvaller welke stappen ze heeft gemaakt met de Ajax Vrouwen, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO. Een portret over haar weg naar de top.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials

Bighelaar1

Vreugde bij Van den Bighelaar: 'Nu tijd voor feest'

Marjolijn van den Bighelaar en assistent-trainer Erwin Tump toonden zich content na de gewonnen finale van de Eredivisie Cup. De Ajax Vrouwen veroverden de eerste prijs van het seizoen door een 3-2-zege op titelhouder FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials