Ajax Vrouwen met vertrouwen richting PSV: 'Vorige keer duidelijk signaal afgegeven'

Zondag om 12:15 uur staat de topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op het programma: PSV - Ajax. De Amsterdammers hebben een goed gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PSV, toen er met 5-1 werd gewonnen. We kijken terug op dat duel met de hoofdolspelers van toen: Romée Leuchter en Chasity Grant. Zij waren in november allebei betrokken bij drie doelpunten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In de weken voorafgaand aan dit duel werden er dure punten gemorst. Tegen PSV viel alles op zijn plek, tot tevredenheid van Leuchter. "Je geeft een signaal af als je met die cijfers van PSV wint. Het heeft ons als team ook een enorme boost gegeven." Leuchter, die in het verleden uitkwam voor de Eindhovenaren, vindt het speciaal om terug te keren op De Herdgang. "Ik heb er twee jaar rondgelopen en ga zeker bekenden tegenkomen."

Sfeer was goed
Naast de winst op Feyenoord ziet Grant de overwinning tegen PSV als één van de hoogtepunten van dit seizoen. "Het was één van onze betere wedstrijden. Vooraf was de sfeer binnen ons team erg goed, iets wat ik belangrijk vind als basis voor een wedstrijd. Een dansje of een dolletje in de kleedkamer helpt mij tijdens de voorbereiding. Nikita Tromp regelt vaak de muziek, uiteenlopend van Nederlandse muziek tot Amerikaanse rap."

De start tegen PSV was uitstekend dankzij een doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar na amper twee minuten spelen. "Het was een mooi moment", erkent Grant. Ook Leuchter kijkt met een goed gevoel terug op de sterke start. "Je ziet hoe blij we zijn, een heerlijk begin."

Tandem Grant en Leuchter
Na de openingstreffer van Van den Bighelaar en de 2-0 van Nadine Noordam leidden Grant en Leuchter de Amsterdamse vrouwen samen naar vijf doelpunten. De derde Ajax-goal werd gemaakt door Grant, op aangeven van Leuchter. "Romée weet hoe ik speel omdat we eerder samenspeelden bij het nationale team. We voelen elkaar goed aan en dat was te merken bij deze goal. Romée wist precies waar de bal heen moest", glundert Grant. Ook bij Leuchter is de klik wederzijds. "Ik weet wanneer ik de bal moet geven en dan is Chasity weg."

Bij de laatste twee treffers werd opnieuw de snelheid van Grant als wapen gebruikt. Alleen was de rappe aanvalster in beide gevallen niet de afmaker maar de aangever. "Ik hoefde de bal alleen maar breed te leggen voor Romée waardoor zij de bal bij beide doelpunten simpel kon binnenlopen."

Leuchter die inmiddels op elf treffers staat, waaronder twee tegen PSV, doet het goed in haar eerste seizoen, met dank aan Grant. "De snelheid van Grant is écht een wapen. Dat weten wij, maar PSV inmiddels ook." Grant beaamt dat. "Als het goed is wisten ze van mijn snelheid en mijn diepgang. Toch leken ze verrast. Ik hoop dat we zondag hetzelfde kunnen doen."

Ook Leuchter kijkt met vertrouwen naar de clash tegen PSV. "Als Chasity en ik het goed uitvoeren denk ik niet dat iemand ons kan stoppen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen 1280 2021 11 07 Ajax Vr PSV Vr 0366

Nieuwe speeldatum sc Heerenveen - Ajax Vrouwen bekend

De KNVB heeft een nieuwe speeldatum vastgelegd voor het duel tussen sc Heerenveen en de Ajax Vrouwen. De wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat nu ingepland op woensdag 9 februari om 19:30 uur. Het treffen in Friesland werd al tweemaal uitgesteld vanwege coronabesmettingen in beide selecties.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter

Kaartverkoop Ajax Vrouwen – PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen treffen op zaterdag 12 februari PEC Zwolle. Deze wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst en begint om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bekerzege Vrouwen 880

Simpele bekerzege Ajax Vrouwen op DTS Ede

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een eclatante zege geboekt in het KNVB Bekertoernooi. Tegen topklasser DTS Ede won de ploeg van trainer Danny Schenkel met 0-7 en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials