Ajax Vrouwen morsen opnieuw kostbare punten

ADO AV 880 II Copyright Proshots 13425691
ADO AV 880 II Copyright Proshots 13425691

De Ajax Vrouwen hebben zondag een nieuwe misstap gemaakt in de Eredivisie. Een week na de verloren topper tegen FC Twente, hield ADO Den Haag de Ajacieden verrassend op 0-0. Ajax morste daarmee opnieuw kostbare punten in de strijd om de landstitel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De seizoenstart van de Ajax Vrouwen is onstuimig te noemen. De Ajacieden openden de nieuwe competitie met een afgetekende 1-7-overwinning op Excelsior. Afgelopen week verloor Ajax de topper tegen FC Twente nogal knullig. De thuisploeg domineerde, maar zag de Tukkers er toch - zwaar tegen de verhoudingen in - met de volle buit vandoor gaan: 0-1. De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag bood de Ajax Vrouwen een eerste kans zich te revancheren voor die misstap.

Kop geblesseerd
Ajax Vrouwen-trainer Danny Schenkel moest het daarbij last-minute stellen zonder Lize Kop. De keeper raakte geblesseerd tijdens de warming-up. Isa Pothof (ex-ADO) was de vervanger van de geëmotioneerde Kop. Het wegvallen van de international was natuurlijk een aderlating voor Schenkel en zijn speelsters.

In de Hofstad was Ajax voor rust weliswaar iets sterker; écht overtuigend was het niet wat de bezoekers lieten zien. Hoogtepunt was een fraaie actie van Victoria Pelova. Nadat een Haagse counter was stukgelopen op de onverzettelijke captain Stefanie van der Gragt, werd Pelova het eindstation van een vlijmscherpe Amsterdamse tegenstoot. De Ajacied sneed naar binnen en zag haar geplaatste bal eindigen op het aluminium. De international van de Oranje Leeuwinnen scoorde eerder wel met een vrijwel identieke actie tegen Excelsior.

Te laag tempo
Het tempo lag zeker in de eerste helft te laag. Ajax slaagde er daardoor nauwelijks in om ADO Den Haag bij de keel te grijpen. Desondanks dwongen de Ajacieden kansen af in het Cars Jeans Stadion. Zo zag Nikita Tromp tot twee keer toe een schot geblokt worden. Chasity Grant was nog dichter bij een doelpunt; haar inzet belandde via ADO-goalie Barbara Lorsheyd in het zijnet. Ook Van der Gragt (kopbal), Sherida Spitse (schot over) en Soraya Verhoeve (schot voorlangs) waren gevaarlijk.

Na de doelpuntloze eerste helft probeerde Ajax de druk te verhogen door het tempo alsnog op te voeren. Het was met de extra aanvallende intenties van de Amsterdammers wel waken voor Haagse counters. Pothof kon zich enkele keren onderscheiden met een redding.

Ajax bleef op gezette tijden gevaarlijk. Spitse schoot na zeventig minuten van grote afstand bijna raak. Lorsheyd zag de inzet tot haar opluchting nét over de lat zeilen. Weer vijf minuten later ging het schot van Nadine Noordam rakelings naast. Invaller Quinty Sabajo (in het laatste kwartier ingebracht voor Spitse) moest zorgen voor frisse en hernieuwde aanvalskracht. Pelova zag haar schot van dichtbij in de slotfase gekeerd worden door Lorsheyd. Aan de overzijde van het veld voorkwam Doorn met een fraaie verdedigende actie een blamage voor de bezoekers.

De Ajax Vrouwen konden afgelopen week niet scoren tegen FC Twente. Het gebrek aan scherpte in de afronding kostte de selectie van Schenkel ook in het uitduel met ADO kostbare punten in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De koplopers FC Twente en PEC Zwolle haalden in de eerste drie speelrondes zes punten. Ajax behaalde twee punten minder. Ook PSV en Heerenveen staan op vier punten, maar deze ploegen kwamen pas twee keer in actie dit seizoen. 

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax Vrouwen 0-0

Ajax Vrouwen: Pothof; De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Verhoeve (89. Van der Linde), Noordam, Spitse (78. Sabajo), Leuchter, Grant (59. Hoekstra), Tromp (59. E. Bakker), Pelova.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

2021 08 16 Training Ajax Vr 0090

Ajax Vrouwen x ABN AMRO | Van Talententeam naar het eerste elftal

Sinds 2015 is ABN AMRO hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen. Samen met Ajax zorgt ABN AMRO voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij de club. In deze video zie je het verhaal van Eshly Bakker, Zaina Bouzerrade (Ajax Vrouwen), Sophie (O16) en Sam (O12).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Excelsiorvrouwenhighlights

Highlights Excelsior - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Op bezoek bij Excelsior werd er met 1-7 gewonnen, mede dankzij drie goals van spits Nikita Tromp.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials