Ajax Vrouwen op trainingskamp in Spanje: 'Afgelopen halfjaar sterker geworden'

Voorbereiding in Valencia. Met Suzanne Bakker, Marthe Munsterman en Soraya Verhoeve kijken we vanuit Spanje vooruit naar de tweede seizoenshelft van de Ajax Vrouwen en bespreken we het vertrek van Victoria Pelova. "Het is jammer, maar de trots overheerst."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen bereiden zich in Valencia voor op de tweede seizoenshelft. Pelova is daar niet meer bij. "Ik vond dat ze moest gaan, maar dat was lastig om te zeggen. Ze was er klaar voor, maar makkelijk is het niet", begint Munsterman over het vertrek van haar vriendin. Ook Verhoeve 'baalt' van Pelova's transfer naar Arsenal. "Het is jammer, maar de trots overheerst. Ze heeft het verdiend en ik weet zeker dat ze gaat schitteren in Engeland."

Gemis
"Het hoort erbij. Dat leer je tijdens een voetbalcarrière, het is heel dynamisch en er gebeuren veel dingen. Dat is ook mooi", gaat Verhoeve verder. Munsterman gaat naar eigen zeggen 'alles missen' aan Pelova. "Ze is heel vrolijk en het is nooit saai met Vic. Er komt altijd iets bijzonders voorbij tijdens onze gesprekken."

Ondanks het vertrek wordt er onder de Spaanse zon volop toegewerkt richting de hervatting van de Azerion Eredivisie Vrouwen. Bakker ziet een groep vol energie. "We hebben in Amsterdam al wat trainingen afgewerkt, nadat de groep een korte vakantie had. De groep is enorm gretig en dat stralen ze uit. We willen dat een winterstop voor nieuwe energie zorgt en dat zien we terug. De eerste training was opstarten, maar als ik kijk naar het niveau van de laatste dagen, dan zijn we daar als staf erg tevreden over."

Bakker kijkt tevreden terug op haar eerste halfjaar als hoofdtrainer. "We zijn vaak dominant geweest, hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Alleen is er twee keer niet gewonnen van FC Twente. We blijven kritisch en willen elke dag beter. Dat hebben we ook besproken en daar gaan we mee aan de slag."

Terug
Munsterman is na een lange blessure weer helemaal terug bij de groep. "Ik ben altijd onderdeel geweest van het team. Maar op het veld staan voelt toch anders dan in de gym. Het is een heel fijn gevoel, iets wat niet is uit te leggen."

Het goede spel van voor de winterstop moet in de tweede seizoenshelft voortgezet worden vindt Verhoeve. "We hebben geleerd van het afgelopen halfjaar. We zijn sterker geworden en hebben veel vertrouwen in onszelf. Dat gaat nog meer tot uiting komen en ik hoop dat het succesvol wordt."

Vereerd
Daar sluit Bakker zich bij aan. "Veel wedstrijden winnen, dat is wat we willen natuurlijk. Maar we bekijken het wel van wedstrijd tot wedstrijd. Want de clash met FC Twente is belangrijk, maar die blijft alleen belangrijk als we die andere duels wekelijks winnen." De trainer is in ieder geval helemaal op haar plek in Amsterdam. "Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het voelt niet als werken, want ik voel me vereerd om elke dag met deze meiden en staf bezig te zijn. Het bevalt enorm goed."

Gerelateerde artikelen

Hoteltoyr

Hoteltour special edition | Op pad met Lize & Rosa

Zoals je misschien wel gewend bent, volgt tijdens een trainingskamp van Ajax-teams vaak een hoteltour. Dat gebeurde ook bij het verblijf van de Ajax Vrouwen in Zuid-Spanje, maar Lize Kop en Rosa van Gool werden wel met een heel bijzondere opdracht op pad gestuurd. Bekijk

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Weerden 1280

Weerden op haar plek in Amsterdam: 'Precies verlopen zoals gehoopt'

Ashleigh Weerden stond afgelopen zomer voor een belangrijke afslag. Zou ze haar aangename leven in Frankrijk aanhouden, of zou ze proberen haar sportieve carrière van een impuls te voorzien? De technicus koos met een overstap naar de Ajax Vrouwen voor het laatste, een beslissing die haar geen windeieren legde. "Langzamerhand kom ik terug op het niveau en de mindset die ik had."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Weerden

Socials