Kop en Van der Gragt stellen EK-ticket veilig met Oranje Leeuwinnen

Kop 2
Kop 2

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijdagavond overtuigend voor het EK geplaatst. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had aan een overwinning genoeg om een ticket veilig te stellen en slaagde ruimschoots in die opdracht. Estland werd in Groningen met 7-0 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Goalie Lize Kop kwam de volledige wedstrijd in actie. Collega-Ajacied Stefanie van der Gragt startte eveneens in de basis, maar werd na een uur spelen naar de kant gehaald. De stand was toen al 3-0 en dat mocht dus als een wissel uit voorzorg worden beschouwd.

Er was vooraf nauwelijks twijfel over de kwalificatiekansen van de Oranje Leeuwinnen. Die hadden namelijk nog geen enkel puntenverlies geleden en bleven ook tegen Estland foutloos (8-24). Het EK is in de zomer van 2022 in Engeland.

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag opnieuw, dan uit tegen Kosovo.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen 2

Ajax Vrouwen zegevieren ook in Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond ook hun vierde competitieduel van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij sc Heerenveen zegevierde de ploeg van trainer Danny Schenkel met 1-2. De Amsterdamse treffers kwamen van Quinty Sabajo en Vanity Lewerissa.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl