Ajax Vrouwen treffen FC Zürich in tweede voorronde

Vrouwen1920
Vrouwen1920

De Ajax Vrouwen zijn voor de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League gekoppeld aan FC Zürich. Dat wees de loting vrijdagmiddag in Nyon uit.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De wedstrijden worden gespeeld op 10/11 oktober en 18/19 oktober. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Women's Champions League. De Ajax Vrouwen spelen eerst uit, de return is vervolgens op sportcomplex de Toekomst.

De ploeg van Suzanne Bakker overleefde de eerste kwalificatieronde afgelopen weekend door een 3-0-zege op FC Dinamo BSUPC.

'Mooie tegenstander'
In een eerste reactie vertelt trainer Suzanne Bakker dat ze redelijk te spreken is over de loting. "We hebben zojuist met de hele staf gekeken. Het is een mooie tegenstander, die vorig seizoen ook al in de groepsfase heeft gespeeld en tweede is geworden in de Zwitserse competitie. We gaan de komende periode gebruiken om ze zo goed mogelijk in kaart te krijgen. Het is een ploeg met een aantal internationals en vooral Zwitserse speelsters. We zijn erg nieuwsgierig naar hun niveau.”

Dat het returnduel in Amsterdam is, stemt de trainer van de Ajax Vrouwen tevreden. "Dat is wel zoals ik het vooraf gehoopt had, de tweede wedstrijd thuis en hopelijk voor een uitverkocht huis.”

"We mogen het laten zien op een internationaal podium en dat is wat we graag willen”, vervolgt Bakker. "We gaan er alles aan doen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de twee wedstrijden met als doel om de groepsfase te halen. Dat is een Nederlandse club nog nooit gelukt en dus een mooie uitdaging.”

En dan tot besluit: "Maar nu eerst volledige focus op Excelsior vanavond.”

Gerelateerde artikelen

Reportagevrouwen1920

Ajax Vrouwen in Moldavië: 'Heel speciaal om hier te zijn'

De Ajax Vrouwen moesten afgelopen weekend in Moldavië de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League veilig zien te stellen. De ploeg van Suzanne Bakker beleefde een succesvolle trip en won met 3-0 van FC Dinamo BSUPC. In een uitgebreide reportage geven we een kijkje achter de schermen bij dit kwalificatieduel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Stillinterviews1920

Europese debutant Noordman: 'Ik ga deze dag nooit vergeten'

Suzanne Bakker, aanvoerder Sherida Spitse, doelpuntenmaker Romée Leuchter en Europese debutant Danique Noordman waren na afloop erg blij met het resultaat van de Ajax Vrouwen in Moldavië. "We hebben ons doel bereikt."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials