Ajax Vrouwen verliezen topper in Eindhoven

Ajaxvrouwen (1)

De Ajax Vrouwen zijn er woensdagavond niet in geslaagd de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen te heroveren. De ploeg van Danny Schenkel was in Eindhoven niet opgewassen tegen PSV, dat met 2-1 te sterk was. Door de nederlaag is de achterstand opgelopen tot vijf punten.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen gingen zondag in eigen huis onderuit tegen PEC Zwolle (0-1) en waren voornemens zich in het topaffiche tegen PSV te revancheren. "Ik denk dat iedereen strijdlustiger is dan ooit tevoren", stelde keeper Lize Kop vooraf. Het pakte helaas anders uit.

In het eerste bedrijf liep het al niet echt bij de Ajacieden. Hetzelfde gold voor de thuisploeg, al kreeg PSV nog wel twee goede kansen. De grootste daarvan was Joëlle Smits, maar zij kopte van dichtbij over het lege doel van Kop.

Onrustige eerste helft
Het rommelige eerste bedrijf, waarin beide ploegen veel balverlies leden, leek lange tijd doelpuntloos te blijven. Romée Leuchter besliste een aantal minuten voor rust echter anders. De aanvaller van PSV werkte een aanval over links achter Kop: 1-0.

Schenkel voerde tijdens de rust één wissel door. Soraya Verhoeve verving Liza van der Most. Verhoeve stond koud in het veld toen de Ajax Vrouwen een nieuwe domper moesten incasseren. In de 49e minuut vond opnieuw Leuchter het net: 2-0.

Zo stond de ploeg van Schenkel voor een zeer moeilijke opdracht, vooral ook omdat er nog nauwelijks concreet doelgevaar was gecreëerd.

Ondertussen bracht Schenkel nog een aantal verse krachten en gedurende de tweede helft wisten de Ajax Vrouwen voorzichtig de druk wat op te voeren. Het leidde in de 71e minuut tot twee gevaarlijke momenten. Invaller Isabel Hoekstra zag haar inzet worden geblokt, waarna de rebound van Marjolijn van den Bighelaar een metertje naast het PSV-doel verscheen.

Late aansluitingstreffer
In de slotfase speelden de Ajax Vrouwen alles-op-alles en werden grote risico's genomen op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er, al bleek het rijkelijk laat. Van den Bighelaar kreeg de bal na storen van Stefanie van der Gragt voor haar voeten en haalde de trekker over: 2-1.

Zo was de hoop plots terug bij de Ajax Vrouwen, die nog drie minuten blessuretijd hadden om een nederlaag af te wenden. Het bleek helaas te kort dag. Zo verloren de Ajacieden en moeten ze even pas op de plaats maken. De Ajax Vrouwen zijn nu de huidige nummer drie van de competitie.

PSV – Ajax Vrouwen 2-1 (1-0)
41. Leuchter 1-0
49. Leuchter 2-0
90+1. Van den Bighelaar 2-1

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (46. Verhoeve), Van der Gragt, Doorn (68. De Sanders), L. Bakker, Spitse, Munsterman (61. Grant), Pelova, E. Bakker (60. Hoekstra), Tromp (84. Sabajo), Van den Bighelaar