Kop: 'Strijdlustiger dan ooit'

Na een gelijkspel en een nederlaag in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, kunnen de Ajax Vrouwen woensdag bij winst op PSV de koppositie weer van de Eindhovense ploeg overnemen. En dat wil keepster Lize Kop natuurlijk wel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Kop

Socials

De goalie is vooral blij dat ze vrij rap na de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1) van afgelopen zondag, alweer aan de bak mag. "Het is belangrijk om door te pakken nu. Schouders eronder", klinkt ze gretig.

"We hebben maar twee dagen gehad om ons voor te bereiden op PSV. Wij hebben een supergoed team staan en moeten ons niet uit het veld laten slaan door zo'n duel met PEC (0-1). Een mindere wedstrijd hoort erbij.

"Trainer Danny Schenkel is het daarmee eens. "Je moet er niet aan denken dat je nog tien dagen moet wachten op de volgende wedstrijd. We moeten het direct laten zien. We moeten de duels tegen sc Heerenveen (1-1) en PEC Zwolle wegspoelen."

PSV-uit
De Ajax Vrouwen wonnen eerder dit seizoen met 2-0 van PSV. Dat betekent niet direct dat de Amsterdammers favoriet zijn in Eindhoven, vindt Schenkel. "PSV heeft een hartstikke gevaarlijke ploeg met veel ervaring en talent. We willen vooral een goed en strijdbaar Ajax laten zien."

Leeft dat gevoel ook in de spelersgroep? Als het aan Kop ligt wel. "Ik denk dat iedereen strijdlustiger is dan ooit tevoren", sluit de keeper af.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Kop

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Der Most

Highlights Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen kenden zondag geen gelukkige generale voor de topper tegen PSV. De ploeg van Danny Schenkel leed voor eigen publiek een nederlaag tegen PEC Zwolle (0-1) en raakte daardoor de koppositie kwijt. Woensdag kunnen de Ajax Vrouwen die in Eindhoven weer heroveren.

Tags

  • #PECAJA

Socials

Hoekstra

Thuisnederlaag voor Ajax Vrouwen tegen PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen zijn er zondagmiddag niet in geslaagd een thuiszege op PEC Zwolle te boeken. Op sportcomplex de Toekomst werd door de ploeg van Danny Schenkel met 0-1 verloren. De Ajax Vrouwen zijn daardoor tijdelijk koploper af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

AJAVRHEE2

Ajax Vrouwen niet langs taai sc Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben twee punten laten liggen in het competitieduel met sc Heerenveen. Marjolijn van den Bighelaar scoorde nog in de eerste helft op knappe wijze de 1-1, nadat Kirsten van de Westeringh de bezoekers op voorsprong had gezet. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials