Ajax Vrouwen winnen oefenduel met VV Alkmaar

Thumbvvalkmaar

Ajax Vrouwen hebben een oefenduel met VV Alkmaar met 3-1 gewonnen. De wedstrijd op sportcomplex de Toekomst bestond uit vier delen van 35 minuten.

• #AjaxVrouwen

De eerste 70 minuten speelde Ajax met een jong en talentvol elftal. De score werd in het tweede onderdeel van het duel geopend door Eshly Bakker op aangeven van Chasity Grant.

Ajax maakte in de eerste helft het spel. Meer goals dan de eerste van Bakker bleven echter nog even uit.

Andere namen, zelfde spelbeeld
Vanaf het derde wedstrijddeel speelden elf anders speelsters, waaronder ervaren krachten als Stefanie van der Gragt en Marjolijn van den Bighelaar. Net als in de eerste 70 minuten was Ajax de dominante partij. De tweede Ajax-treffer viel door een knap indraaiend schot van Isabelle Hoekstra.

In de slotfase van de vierdelige oefenwedstrijd kreeg Ajax een doelpunt tegen na geklungel in de opbouw. Het slotakkoord kwam echter wel van de Amsterdammers, toen Van den Bighelaar een strafschop benutte.