Spitse na eerste training: 'Trots om deze kleren te dragen'

Sherida Spitse zette woensdagochtend haar eerste stappen als Ajacied op het trainingsveld op sportcomplex de Toekomst. De middenvelder is trots op het feit dat ze Ajax mag gaan dienen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Spitse

Socials

Het was niet voor het eerst dat Spitse zich in een Ajax-tenue hees. De 30-jarige draagt Ajax al vanaf jongs af aan een warm hart toe. "Ik ben van jongs af aan al een Ajax-fan. Dus ik had vroeger ook al wel kleren van de club. Maar ik moet zeggen dat ik echt trots ben om deze kleren te dragen en nu voor Ajax te spelen."

Plezier
In Noorwegen pakte Spitse met V√•lerenga in haar laatste maanden de dubbel. Toch was ze er na een aantal jaren in Scandinavi√ę aan toe om terug naar Nederland te trekken. "Ik ben nu weer samen met mijn gezin. Daar word je ook weer gelukkiger van. Het plezier was ook een klein beetje weg en als dat zo is moet je op zoek naar wat anders. Ik ben hartstikke blij dat ik nu mijn Ajax-kleren aan heb."

"Ik ben natuurlijk een leiderstype", gaat Spitse in op de rol die zij met haar ervaring voor Ajax wil gaan spelen. "Dat wil ik meegeven binnen de groep. Ik ga niet iedereen afblaffen, maar ik ben wel een direct persoon en dat verwacht de trainer ook van mij."

Zelf wil ze vooral ook weer uitgedaagd worden. Perspectief is er op voetbaltechnisch vlak wat dat betreft meer dan voldoende. "Wat ik in Noorwegen gewend was, was veel lopen en rennen. In Nederland zijn wij verder in voetballend opzicht; we zijn hier beter in de passing. Daardoor wordt het spel sneller en moet ik ook weer sneller gaan handelen."

Oude bekenden en nieuwe gezichten
Oude bekende Stefanie van der Gragt stelde Spitse woensdagochtend voor aan haar nieuwe teamgenoten. Ze ving haar op bij de parkeerplaats en bracht haar mee naar de kleedkamer.

"Ik heb iedereen even gedag gezegd en een boks gegeven, dat was hartstikke leuk", zegt Spitse, die ook met bijvoorbeeld Lize van der Most al een goede band heeft. "Omdat ik een aantal speelsters al goed ken, kom je toch wat makkelijker binnen. Het is even wennen, maar wel heel leuk."

Gerelateerde artikelen

Spitse 1

Sherida Spitse naar de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials