Ajax Vrouwen winnen spectaculair oefenduel met Anderlecht

Hoekstra Header 1420

De Ajax Vrouwen speelden zaterdag op sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd tegen het Belgische RSC Anderlecht. De eerste wedstrijd in de reeks oefenduels in de voorbereiding eindigden in een spectaculaire 5-3-overwinning.

• #AjaxVrouwen

De gasten uit België begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen na vier minuten op voorsprong dankzij een bekeken schuiver in de rechterhoek. Vervolgens kreeg Ajax het betere van het spel en waren Ashleigh Weerden en Tiny Hoekstra enkele keren dicht bij een doelpunt. De Ajax Vrouwen toonden zich fysiek en conditioneel sterker maar gingen alsnog met een 0-1-achterstand de rust in.

Na rust was Hoekstra opnieuw gevaarlijk; haar kopbal belandde echter op de paal. In de daaropvolgende counter was het echter Anderlecht dat 0-2 maakte. Niet veel later was het weer raak: 0-3. Na een korte drinkpauze was Ajax wakker. Via Chasity Grant werd het snel 1-3 en enkele minuten later was het Hoekstra die voor 2-3 zorgde. Vijftien minuten voor tijd produceerde Nikita Tromp de gelijkmaker met een prachtig schot in de bovenhoek.

De Ajax Vrouwen gingen door en profiteerden van het conditionele verval van de Belgen. Via Elisha Kruize kwamen de Amsterdammers op voorsprong nadat ze op kracht en snelheid de verdediging passeerde en vervolgens ook de keeper kansloos liet. Vlak voor tijd was het Hoekstra die de 5-3 aantekende en was de comeback compleet.

Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, De Sanders, Doorn, Verhoeve; Munsterman, Sabajo, Noordam; Grant, Tromp, Weerden.
Wissels: Van Eijk, De Keijzer, Van der Veen, Van Gool, Kruize, Bakker, Hoekstra.