Ajax Vrouwen winnen topper in Enschede met ruime cijfers

Twente1920 2
Twente1920 2

De Ajax Vrouwen hebben zondag goede zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de Grolsch Veste waren de Ajacieden met 0-3 te sterk voor koploper FC Twente. Romée Leuchter, Nadine Noordam en invaller Jonna van de Velde maakten de Amsterdamse doelpunten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen speelden op 14 februari hun laatste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Ashleigh Weerden, Danique Noordman en Tiny Hoekstra stonden toen in de basisopstelling. Het drietal ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De Ajacieden werden vervangen door Daliyah de Klonia, Nadine Noordam en Bente Jansen.

De thuisploeg had in de openingsfase in Enschede licht het overwicht. Dit leidde echter niet tot een vroege voorsprong. De beste kans was voor Caitlin Dijkstra, die haar kopbal via keeper Regina van Eijk op de lat zag belanden.

Leuchter breekt de ban
De eerste grote kans van de Ajax Vrouwen was even later meteen raak. Met een splijtende pass zette Isa Kardinaal ploeggenoot Leuchter alleen voor de keeper. Voor de Ajax-spits was het vervolgens een koud kunstje, waardoor de 0-1 op het scorebord stond na 25 minuten spelen.

Nog voor de thee verdubbelde Noordam de voorsprong voor de Ajax Vrouwen. Een kopbal van Leuchter spatte uiteen op de lat en kwam daardoor voor de voeten van de Ajax-middenvelder, die vervolgens eenvoudig de 0-2 kon binnentikken.

In het tweede bedrijf bouwden de Ajax Vrouwen de voorsprong verder uit. Jansen en Lily Yohannes maakten na ruim een uur spelen plaats voor Lotte Keukelaar en Van de Velde. Laatstgenoemde schoot een kwartier voor tijd de 0-3 tegen de touwen op aangeven van Keukelaar.

Dit was na ruim negentig minuten spelen in Enschede ook de eindstand. Dankzij de ruime overwinning verkleinen de Ajax Vrouwen het gat met koploper FC Twente tot zes punten. De ploeg van Bakker gaat over exact een week op bezoek bij FC Utrecht, terwijl de Tukkers nummer drie PSV ontvangen.

FC Twente - Ajax Vrouwen 0-3 (0-2)
25. Leuchter 0-1
38. Noordam 0-2
73. Van de Velde 0-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Kardinaal, De Sanders (74. I. Hoekstra), Spitse, De Klonia; Van Gool (85. Sabajo), Yohannes (63. Van de Velde), Noordam; Grant, Leuchter (85. Tolhoek), Jansen (63. Keukelaar)

Gerelateerde artikelen

Vrouwen Beker 1920

Ajax Vrouwen spelen uniek bekerduel met Talententeam

In de kwartfinale van de KNVB Beker spelen de Ajax Vrouwen tegen het Ajax Vrouwen Talententeam. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. De aftrap van de wedstrijd is op donderdag 14 maart om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials