Ajax Vrouwen zetten grote stap: 'Echt een teamprestatie'

Met de 0-6-overwinning op FC Zürich zijn de Ajax Vrouwen dicht bij een ticket voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Na afloop stonden Suzanne Bakker, Romée Leuchter, Danique Tolhoek en Quinty Sabajo met mooie woorden voor de camera. "We hebben het zelf afgedwongen en een mooie wedstrijd laten zien."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De trainer van de Ajax Vrouwen zag 'een team dat voor elke meter knokte'. "FC Zürich moest overal achteraan lopen en waren vaak te laat. Met de snelheid van de mensen voorin hebben we ze ook nog pijn gedaan. We hebben een goed Ajax gezien."

Bakker had van tevoren een uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander uit Zwitersland. In Zürich kwam ze erachter dat het plan klopte. "We wisten dat we aan bal geduldig moesten blijven. Na een half uur kon FC Zürich de druk niet mee zetten. Toen konden we de vrije middenvelder gaan zoeken en onze aanvallers wegsteken. In de rust hebben we gezegd: we gaan door op deze manier. Dat hebben de meiden fantastisch gedaan. Echt een teamprestatie."

Romée Leuchter
Met een hattrick in dertien minuten kroonde Leuchter zich tot de speler van de wedstrijd. Ze gaf wel toe dat ze iets meer weerstand had verwacht van de tegenstander uit Zwitserland. "Maar wij hebben het FC Zürich ook gewoon moeilijk gemaakt. We hebben zelf uitstekend gevoetbald, heel geduldig vooral. Op naar volgende week."

Danique Tolhoek
Ook Tolhoek schoot zichzelf op het scorebord. In de vorige voorronde van de Women's Champions League maakte ze haar debuut, in Zwitserland maakte ze haar eerste goal. "Toen ik zag dat de bal mijn kant op kwam, dacht ik: die moet ik eerst aannemen en op de goal schieten. Toen ie in het netje viel, was ik blij. Ik leer veel van mijn teamgenoten. Ik sta elke dag met de beste spelers op het veld. Het was fijn dat ze naar mij toekwamen toen ik had gescoord."

Quinty Sabajo
Sabajo opende de score in Zwitserland met een halve karatetrap. "Ik dacht: ik moet deze aanvaller, iedereen die in de weg staat gaat ook de goal in." Ze genoot van het niveau van de Ajax Vrouwen. "We vlogen over het veld. Alsof we droomden. Het was echt een mooie wedstrijd: 6-0!. We hebben het zelf afgedwongen."

Gerelateerde artikelen

Tolhoek1920

Zesklapper in Zwitserland voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen kunnen plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League bijna niet meer mislopen. De landskampioen won met duidelijke cijfers van FC Zürich. In Zwitserland werd het 0-6 in de voorronde van het Europese clubtoernooi.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Sabajogoal1920

Lees alles terug over FC Zürich - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de eerste wedstrijd in het tweeluik met FC Zürich ruim gewonnen. In Zwitersland werd het 0-6. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Schenkel1920

Schenkel over UWCL: 'Het ticket gaf een megaboost'

Alles voelde in 2017 als een bekroning van vijf jaar hard werken bij de Ajax Vrouwen. Wat op 18 mei 2012 begon met het opstarten van de vrouwentak kende in de zomer van 2017 een absoluut hoogtepunt met het eerste landskampioenschap in de clubhistorie en daarmee plaatsing voor de UEFA Women's Champions League (UWCL). "Het besef dat we op dat podium mochten spelen kwam gelijk na het kampioenschap."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials