Ajax wenst Ted Lasso succes met gevatte brief voor wedstrijd tegen AFC Richmond

Ted Lasso 1 1280
Ted Lasso 1 1280

In de nieuwste aflevering van de populaire serie Ted Lasso neemt AFC Richmond het in een oefenwedstrijd op tegen Ajax. De Amsterdamse club is daarmee de eerste niet-Premier League club ooit in de serie. Om de tegenstander succes te wensen plaatst AFC Ajax dinsdag daarom een ludieke brief aan coach Ted Lasso op de gevel van de iconische pub uit de serie: The Crown & Anchor, gelegen in de Londense wijk Richmond. De nieuwe aflevering is vanaf dinsdag exclusief te zien op Apple TV.

Tags

  • #TedLasso

Socials

In seizoen drie van de Emmy Award winnende show speelt Ted Lasso’s fictieve club AFC Richmond een oefenwedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. Op het eerste oog een wedstrijd tussen David en Goliath, maar de twee clubs delen meer overeenkomsten dan verwacht, blijkt uit de tekst op het vier bij vier meter grote billboard. Zo beginnen beide clubnamen met AFC, hebben Richmond en Amsterdam hetzelfde netnummer (020), en raakt het woord 'believe' het hart van de filosofie van beide clubs.

Op het billboard deelde Ajax de volgende tekst (met daarin kwinkslagen naar het taalgebruik in en de inhoud van de serie) met Ted Lasso en de fans in Richmond:

Coach Ted,

Greetings from tonight's opponent, AFC Ajax. We know it's just a friendly, but here's a friendly heads-up that we take things might seriously. We know what y'all Richmond folk must be thinking: "Ajax? They think they invented football with their academy and their silverware."

Fair point. But did you know our clubs are actually pretty dang similar? We both use AFC in our names (which is pretty cool if you ask us, it’s like we're part of a secret club or something). Then there's the fact that we both use '020' as our dialing codes… Callincidence? Don't think so! Oh yeah, one more: you believe in believing, and we believe that our belief made us believe too, unbelievable, right?!

Anyways, here's to a fair fight tonight.

Oh… And bring you A-Game.
AFC Ajax

Gerelateerde artikelen

TK Adidas 1280

Ajax in zomer op trainingskamp naar Duitsland

Ajax bereidt zich in Duitsland voor op het seizoen 2023/2024. Van maandag 24 t/m zaterdag 29 juli 2023 is de gehele Ajax-selectie te gast in Herzogenaurach op de adidas World of Sports campus.

Tags

  • #adidas
  • #PreSeason

Socials

Gozubuyuk 1280

Gözübüyük fluit topper in Eindhoven

Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de topper tegen PSV. Het duel in Eindhoven begint zondag om 14:30 uur.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Neres Bekerfinale 1280

On This Day | Neres bezorgt Ajax KNVB Beker

In een lege Kuip veroverde Ajax op 18 april 2021 de twintigste KNVB Beker uit de clubhistorie. Een doelpunt van David Neres in de laatste minuten betekende een 2-1-overwinning op Vitesse. Ryan Gravenberch had Ajax voor de rust op voorsprong gezet.

Tags

  • #OnThisDay

Socials