Akpom: 'Ik ben helemaal klaar voor de hervatting van het seizoen'

De eerste weken van Chuba Akpom als Ajacied zitten erop. De nummer 10 van Ajax maakte in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht en hoopt nog vaak het heilige wit-rood-wit te dragen. "Ik wil spelen en iedereen laten zien wat ik kan."

Tags

  • #Akpom

Socials

"Mijn eerste weken in Amsterdam waren goed. Ik moest eerst wachten om mijn werkvisum, maar nu ik die heb kan ik trainen en spelen. Ik heb er zin in", steekt Akpom van wal. 

Fantastische club
De 27-jarige Engelsman is vol lof over Ajax. "Het is een fantastische club met leuke, vriendelijke mensen. Ik voel me hier erg welkom", aldus Akpom, die directeur voetbalzaken Sven Mislintat erg dankbaar is. "Hij heeft mij hier wegwijs gemaakt en mijn familie met open armen ontvangen."

Akpom maakte begin september zijn Ajax-debuut op bezoek bij Fortuna Sittard. "Mijn debuut was prima. Het was fijn dat ik minuten kon maken, aangezien ik de voorbereiding heb gemist. Helaas hebben we niet gewonnen, maar nu kunnen we verder bouwen."

Interlandbreak 
De kersverse Ajacied heeft zijn tijd nuttig besteed tijdens de interlandbreak. "Ik had tijd om naar Engeland te gaan en mijn familie te zien. Ik heb daar zelf ook getraind om fit te blijven. Ik ben deze week fris teruggekomen en helemaal klaar voor de hervatting van het seizoen", vertelt Akpom.

Gerelateerde artikelen

Interview 1920 Akpom 2

Akpom: 'Hopelijk kan ik wat aan de historie toevoegen'

Chuba Akpom mag zich Ajacied noemen. De Engelse aanvaller kijkt, net als Sven Mislintat, uit naar zijn periode in Amsterdam, de rol in de ploeg en scoren in het Ajax-shirt. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan."

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom Verhaal Header 1920

Akpom: van Canning Town tot Mokum

Chuba Amechi Akpom, 27 jaar. De Brit zag het levenslicht in het oosten van Londen. Canning Town om precies te zijn. Een spits: geboren om te scoren. En nu kersvers Ajacied. Maar wie is Akpom precies? Tijd om deze aanvaller beter te leren kennen.

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom Header 1920

Ajax contracteert Chuba Akpom

Ajax, Middlesbrough F.C. en Chuba Akpom hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de spits naar Ajax. De 27-jarige Brit tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van € 12,3 miljoen aan Middlesbrough F.C., dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 14,3 miljoen.

Tags

  • #Akpom

Socials