Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Vanpraag&Vanwijk1920
Vanpraag&Vanwijk1920

In de Johan Cruijff ArenA vond vrijdag 17 november de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van AFC Ajax NV plaats.

Tags

  • #AVA

Socials

Tijdens deze vergadering zijn Michael van Praag en Leo van Wijk benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC). Van Praag (Amsterdam, 28 september 1947), vanaf vrijdag tevens voorzitter van de RvC, was tussen 1989 en 2003 reeds als bestuurder aan Ajax verbonden.

Leo van Wijk (Amsterdam, 18 oktober 1946) was tussen 2012 en 2020 ook lid van de RvC en van 2016 tot 2018 was hij tevens voorzitter van het bestuursorgaan. De benoemingstermijn van beide commissarissen betreft drie jaar, tot en met de AVA van november 2026.

Een ander agendapunt was de kennisgeving van het voornemen om Alex Kroes te benoemen als bestuurder. Dit agendapunt was, conform de statuten, niet ter stemming maar ter bespreking.

Gerelateerde artikelen

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Ajax met Leo van Wijk en Michael van Praag in gesprek over RvC posities

Naar aanleiding van berichten in de media bevestigt Ajax dat er gesprekken gevoerd worden met Leo van Wijk en Michael van Praag over een mogelijke positie in de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV. Aangezien het hier een lopend proces betreft kunnen er verder geen mededelingen over gedaan worden.

Tags

  • #VanPraag
  • #VanWijk

Socials