Dit moet je weten over de UEFA Women's Champions League-loting

Uwclloting1920 2
Uwclloting1920 2

De Ajax Vrouwen weten vrijdagmiddag wie de tegenstander wordt in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De loting in het Zwitserse Nyon begint om 13:00 uur.

Tags

  • #UWCL

Socials

De Ajax Vrouwen hebben zich als de nummer twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie geplaatst voor het 'League Path'. Als runner-up in de nationale competitie kwalificeert Ajax zich voor deze route. Daarnaast bestaat ook het 'Champions Path', dat is de route voor de kampioenen.

Er zijn vier Europese clubs direct geplaatst voor het eindtoernooi. Verder stromen daar nog zeven clubs bij via het 'Champions Path' en vijf via het pad dat Ajax bewandeld.

Potindeling League Path:
Pot 1: Arsenal Women FC, Atlético Madrid, Paris FC, Sparta Praag, Eintracht Frankfurt, Ajax Vrouwen, Brøndby IF en FC Minsk.

Pot 2: Breidablik, Fiorentina, Rosenborg BK, Sporting CP, Linköping FC, Rangers LFC, First Vienna FC 1894 en FC Kolos Kovalivka.

Uitleg kwalificatie
Ajax is ingedeeld in pot 1 op basis van coëfficiënten en wordt vrijdag gekoppeld aan drie andere teams. Beide 'routes' bevatten verschillende voorrondes met mini-toernooien, dat zijn eenmalige knock-outwedstrijden die bij een van de vier clubs die meedoen plaatsvinden. In het 'League Path' van Ajax zitten zestien teams, verdeeld over vier groepen.

Omdat de Amsterdammers in pot 1 zijn ingedeeld komt de tegenstander in de halve finale van het mini-toernooi uit pot 2. Mocht de finale worden gehaald, dan kan de selectie van Hesterine de Reus wel een tegenstander uit pot 1 tegenkomen. De halve finale van de eerste voorronde is op 4 september, de finale en de play-offs om de derde plaats worden gespeeld op 7 september.

Wanneer de Ajax Vrouwen de eerste voorronde overleven stromen de Amsterdammers door naar de tweede voorronde waarvan de heenwedstrijd op 18 of 19 september wordt gespeeld en de terugwedstrijd op 25 of 26 september. Als de Ajax Vrouwen deze hele campagne doorstaan, zitten ze op 27 september in de koker voor de groepsfase.

Gerelateerde artikelen

Header Ajax Vrouwen Training 1

Nieuw seizoen, nieuwe trainer: Ajax Vrouwen zijn begonnen

De Ajax Vrouwen zijn maandagochtend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De Ajacieden meldden zich in een ontspannen sfeer een voor een op sportcomplex de Toekomst en werkten later de eerste training af onder de nieuwe trainer Hesterine de Reus.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Dereus 1920

Ajax Vrouwen contracteert Hesterine de Reus

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De Reus volgt Suzanne Bakker op die na dit seizoen de club verlaat. De Reus tekent een contract dat een looptijd kent van 1 juli 2024 tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #DeReus

Socials

Silooyheader

Sonny Silooy nieuwe assistent-trainer Ajax Vrouwen

Sonny Silooy wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de staf van Ajax Vrouwen. De oud-Ajacied gaat aan de slag als assistent-trainer van hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy tekende een overeenkomst met de duur van twee jaar, tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Silooy

Socials