Nieuw seizoen, nieuwe trainer: Ajax Vrouwen zijn begonnen

Header Ajax Vrouwen Training 1
Header Ajax Vrouwen Training 1

De Ajax Vrouwen zijn maandagochtend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De Ajacieden meldden zich in een ontspannen sfeer een voor een op sportcomplex de Toekomst en werkten later de eerste training af onder de nieuwe trainer Hesterine de Reus.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De selectie van de Amsterdammers liet vooraf allemaal hetzelfde geluid horen: ze hadden zin om weer te starten.


Dat bleek maandagochtend op de Toekomst. Na enkele omhelzingen, een duimpje en een praatje maakten de Ajax Vrouwen zich klaar voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

Met De Reus staat er dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep. De hoofdcoach wordt geassisteerd door oud-Ajacied Sonny Silooy. De nieuwe assistent was vroeg op het veld om alles speelklaar te maken. "Ik heb er zin in", zei hij, terwijl hij de laatste spullen piekfijn had klaargezet. Even later kwam ook de selectie het veld op.

Nieuw begin
Nadat De Reus de training met een korte bespreking had geopend, startten de dames, gehuld in de nieuwe trainingsoutfit, aan de warming-up. Onder leiding van de performance coach lag de focus op het voetenwerk tijdens het opwarmen. Even daarvoor sprak De Reus uit zin te hebben in het nieuwe seizoen. "Ik heb er lang op moeten wachten, maar ben enthousiast om te beginnen. De nadruk in de beginfase zal vooral komen te liggen op de manier waarop we gaan spelen."

Ook het kennismaken met elkaar volgt deze week. "We gaan elkaar leren kennen op het veld. De focus gaat op het voetbal en dan komt de achtergrondinformatie vanzelf."

Balgevoel
Nadat de warming-up was afgerond, ging de oefensessie verder met een pass- en trapvorm. Met korte passes en afwerken op kleine doelen kregen de Ajax Vrouwen het balgevoel snel terug. De oefening werd uitgebreid met wegdraaien onder passieve druk van een medespeler. 

De training werd afgesloten met een groot partijspel zonder keepers. De focus lag op de opbouw van achteruit, waarbij De Reus en Silooy er kort opzaten. De trainer was nadrukkelijk aanwezig en zorgde, indien nodig, voor de juiste instructies voor de Ajax Vrouwen. 

Bij het grote doel nam keeperstrainer Robbie Tetteroo de keepers onder zijn hoede. Oefeningen op kleine doeltjes en grote doeltjes lieten de sluitposten van links naar rechts vliegen. Nadat het partijspel was afgelopen, werd de eerste training afgesloten, de spullen opgeruimd en verlieten de Ajax Vrouwen tevreden het trainingsveld.

Gerelateerde artikelen

Silooyheader

Sonny Silooy nieuwe assistent-trainer Ajax Vrouwen

Sonny Silooy wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de staf van Ajax Vrouwen. De oud-Ajacied gaat aan de slag als assistent-trainer van hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy tekende een overeenkomst met de duur van twee jaar, tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Silooy

Socials

De Reus Interview

De Reus: 'Kijk ernaar uit vrouwenvoetbal verder te brengen'

Met Hesterine de Reus hebben de Ajax Vrouwen een hoofdtrainer voor de komende twee jaar. De ervaren trainer kijkt uit naar de fantastische en mooie uitdaging in Amsterdam. "Ajax is een hele mooie club en ze willen stappen vooruit maken."

Tags

  • #DeReus

Socials

Dereus 1920

Ajax Vrouwen contracteert Hesterine de Reus

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De Reus volgt Suzanne Bakker op die na dit seizoen de club verlaat. De Reus tekent een contract dat een looptijd kent van 1 juli 2024 tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #DeReus

Socials