Sonny Silooy nieuwe assistent-trainer Ajax Vrouwen

Silooyheader
Silooyheader

Sonny Silooy wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de staf van Ajax Vrouwen. De oud-Ajacied gaat aan de slag als assistent-trainer van hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy tekende een overeenkomst met de duur van twee jaar, tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Silooy

Socials

Silooy (Rotterdam, 31 augustus 1963) speelde in de jaren '80 en '90 over twee periodes 343 wedstrijden in Ajax 1. In Amsterdam won de verdediger talloze prijzen, waaronder zeven landstitels, de UEFA Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. Na zijn actieve voetballoopbaan ging Silooy als (jeugd)trainer werken bij verschillende binnen- en buitenlandse clubs, waaronder de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2017 werkte Silooy in dienst van de Ajax Coaching Academy bij diverse buitenlandse partnerclubs, waaronder Sharjah FC, waar hij tot 2022 technisch directeur was.

Sonny Silooy: "Toen Daphne mij benaderde werd ik meteen enthousiast. Afgelopen maand heb ik ook met het Talententeam meegelopen. Hun kwaliteit en enthousiasme viel direct op. In deze nieuwe rol kan ik mijn eigen ervaringen op het hoogste niveau direct overbrengen op het eerste team. Er zit enorm veel energie en potentie in dit team en de hele vrouwentak en ik kijk ernaar uit daar structureel deel van uit te maken."

Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster: "We zijn heel blij dat Sonny de staf wil komen versterken. Hij heeft veel ervaring in binnen- en buitenland en weet wat ervoor nodig is om tot op het hoogste niveau prijzen te winnen. Dat hij die ervaring nu met ons wil delen is bijzonder en gaat ons ongetwijfeld verder brengen."

Technische staf
Keeperstrainer Robbie Tetteroo heeft zijn contract bij Ajax Vrouwen met een jaar verlengd en zal daardoor ook volgend jaar onderdeel van de technische staf uitmaken. Wim Bouckaert, techniektrainer bij de Ajax Vrouwen, heeft zijn contract verlengd met tot medio 2027. Beiden zijn vanaf 2019 werkzaam bij de Ajax Vrouwen.

Sander Luiten, die de afgelopen twee jaar assistent-trainer bij Ajax Vrouwen was, zal de club deze zomer gaan verlaten. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Gerelateerde artikelen

Silooy TAS 1920

Take a Seat met Silooy | 'Ik bewaar alles'

In de serie 'Take a Seat' van Inside Ajax praten we bij met oud-Ajacieden en blikken we samen terug op hun mooiste momenten in Amsterdamse dienst. In de derde aflevering zit Sonny Silooy in de auto bij Ajax-host Aviv Levy. "Ajax is mijn club. Altijd geweest."

Tags

  • #Silooy

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials