Álvarez: 'Die reacties werken als brandstof voor me'

Edson Álvarez heeft zich na een moeizame start ontwikkeld tot een onmisbare kracht in het elftal van Ajax. Trainer Erik ten Hag wil de Mexicaan per se behouden voor komend seizoen, en ook fans reageren al maanden enthousiast op het optreden van Álvarez op het middenveld van de Amsterdammers.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Daarom was het tijd voor een uitgebreid interview met de 'motor op het middenveld' aan de hand van verschillende reacties op social media.

‘Voetbal een soort achtbaan’
"Normaal gesproken lees ik dit soort reacties niet”, vertelt Álvarez, terwijl hij wordt geconfronteerd met een aantal lofuitingen. "Voor mijn gevoel leiden ze alleen maar af. Voetbal is een soort van achtbaan: als je het goed doet, ga je omhoog. En doe je het minder, dan ga je omlaag.”

Toch laten de reacties hem niet onberoerd, erkent Álvarez. “De waardering is mooi. Het is wel zaak om er goed mee om te gaan. Het risico bestaat dat je in de war raakt en zelf begint te geloven dat je nu al op je best bent.”

De Mexicaan is er zelf de persoon niet naar om te gaan zweven. "Ik heb daar nu geen last van, integendeel. Ik voel juist dat er nog veel te verbeteren valt. Natuurlijk ben ik enorm gegroeid ten opzichte van de beginperiode hier, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik voel dat ik nog veel meer kan.”

En dan opnieuw strijdbaar: "Zulke reacties werken als brandstof voor me. Ze zorgen ervoor dat je hard blijft werken.”

Content met steun Ten Hag
Álvarez is ook blij met de steun die hij van zijn trainer ervaart. "De wetenschap dat hij me wil behouden, is belangrijk voor me."

Ten Hag wil Álvarez onder geen beding laten gaan. Zodoende kreeg het Franse Stade Rennes nul op het rekest, zoals eerder ook al met Valencia gebeurde. De Mexicaan is blij met het krachtige statement. "Ik voel me gelukkig bij deze club, met mijn teamgenoten en de mensen om mij heen, en het leven dat ik hier leid.”

Gerelateerde artikelen

Alvarezmartinez

Álvarez en Martínez | 'Deze vriendschap is voor altijd'

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over in een koud Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez
  • #Martínez

Socials

STILL5SEC

5 Second Rule #5 | Martínez tegen Álvarez

In de vijfde aflevering van onze rubriek 5 Second Rule zijn Lisandro Martínez en Edson Álvarez de deelnemers. Wie is het scherpst en het snelst? En pakt één van hen de koppositie?

Tags

  • #Martínez
  • #Álvarez

Socials

Blind

Ajax en adidas presenteren derde tenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials