Amourricho: 'Opbouwen en stappen maken'

Met Amourricho weer binnen de lijnen na een nieuwe blessure ging Jong Ajax maandagavond met 0-3-onderuit tegen Telstar. De aanvaller en zijn trainer Dave Vos keken na afloop terug op het duel. "Fijn dat hij weer op het veld staat."

Tags

  • #Amourricho
  • #Vos

Socials

Amourricho keerde maandagavond voor de derde keer sinds de zomerstop terug van een blessure. "Ik ben blij, want het heeft weer een tijdje geduurd. Maar ik mag weer op het veld staan", vertelt de aanvaller.

Fit blijven
"Ik wil de wedstrijden goed doorkomen en zo lang mogelijk fit blijven", zegt Amourricho na afloop van het verloren duel met Telstar. "Opbouwen en stappen maken."

Vos is net als zijn speler tevreden. "Fijn dat hij weer op het veld staat en dat hij wedstrijdminuten kan maken, dat is prettig. Nu is het opbouwen. Er zat dreiging in, maar je ziet dat Amourricho even is weggeweest. Dat zit 'm in tempo en ritme. Maar dat moet hij opbouwen."

Onvoldoende
De trainer van Jong Ajax gaat vervolgens in op de nederlaag. "Een dramatische avond. Dit was voor mij een dieptepunt en een zware onvoldoende. We wisten tegen wie we speelden en wat de kwaliteiten van Telstar waren. We hebben veel te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er lagen en wat we vooraf hadden besproken."

Gerelateerde artikelen

Telstar1920 3

Samenvatting Jong Ajax - Telstar

Jong Ajax nam het maandagavond in speelronde 27 van de Keuken Kampioen Divisie op tegen Telstar. De Witte Leeuwen waren op sportcomplex de Toekomst te sterk voor de Amsterdamse beloftenploeg. Het competitieduel eindigde in een 0-3-nederlaag.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Telstar1920

Verslag | Jong Ajax moet meerdere erkennen in Telstar

Jong Ajax is er maandag niet in geslaagd om het thuisduel met Telstar om te zetten in een overwinning. De ploeg van trainer Dave Vos verloor op sportcomplex de Toekomst met 0-3 van de Witte Leeuwen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Tahamata1920

Simon Tahamata verlaat Ajax

Simon Tahamata zal Ajax met ingang van 1 maart gaan verlaten. De oud-speler en huidig jeugdtrainer gaat in Berlijn aan de slag als jeugdtrainer binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tags

  • #Tahamata

Socials