Amourricho van Axel Dongen: 'Je moet hard werken om iets te bereiken'

Amourricho van Axel Dongen blikt terug op het moment dat hij gescout werd, vertelt over hoe hij wordt opgeleid als Ajacied en beschrijft hoe zijn droomdebuut eruit zal zien. Hij is trots dat hij het Ajax-shirt mag dragen en beseft dat hij hard moet werken om zijn doelen te bereiken.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

De video is gemaakt in het kader van de actieweek van de Vriendenloterij, die op de Toekomst bijdraagt op sociaal-maatschappelijk vlak. Van Axel Dongen vertelt zodoende over hoe hij vindt dat een Ajacied zich op én buiten het veld dient te presenteren.

Geen gekke dingen
Hoe hij bij Ajax terecht kwam, weet Van Axel Dongen nog als de dag van gisteren. "Ik kan mij nog goed herinneren dat ik thuis kwam en er brief op tafel lag met het logo van de club. Als klein jongetje weet je dan wel hoe laat het is."

"Eén van de dingen die je meeneemt buiten het veld van Ajax, is dat je hard moet werken om dingen te bereiken", vervolgt hij. "Zonder hard te werken kun je je doelen niet behalen."

Van Axel Dongen weet dat daar een positieve houding bij past. "Bij het dragen van het Ajax-logo op de borst hoort wel een bepaald gedrag. Je kunt niet zomaar gekke dingen doen. Er zijn mensen die naar je opkijken en die graag in jouw schoenen zouden willen staan."

Trots
"Ik draag het shirt nu al zeven jaar en dat geeft iedere keer weer een trots gevoel," vertelt de aanvaller van Ajax O18. "Qua normen en waarden voor Ajax-spelers vind ik het tonen van respectvol gedrag belangrijk. Je moet gewoon respect hebben voor jezelf en voor anderen."

"Mijn meest trotse moment was toen ik op vijftienjarige leeftijd mijn eerste contract tekende. Dat gaf veel voldoening. Voor mijn debuut zie ik voor me dat ik bij 1-1 erin kom en dat ik dan de 2-1 erin knal in de laatste minuut."

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Gerelateerde artikelen

Vlbanner

Ajax en VriendenLoterij lanceren unieke actieweek

Ajax en de VriendenLoterij geven de fans de mogelijkheid om een week lang gratis kans te maken op unieke prijzen. Vanaf vandaag worden er iedere dag andere prijzen ter beschikking gesteld.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials