Andre Onana hervat training bij A-selectie

Onana Header
Onana Header

Andre Onana traint vanaf donderdag weer mee met de selectie van het eerste elftal van Ajax. De doelman mocht begin september zijn trainingsactiviteiten bij Ajax hervatten, maar sindsdien trainde hij bij Jong Ajax.

Tags

  • #Onana

Socials

Het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond UEFA schorste Onana op 5 februari van dit jaar voor twaalf maanden vanwege de vaststelling van een dopingovertreding. In zijn urine werd na een ‘out of competition’ controle op 30 oktober 2020 het middel Furosemide aangetroffen.

Uitspraak CAS
In hoger beroep bepaalde het internationaal sporttribunaal CAS op 10 mei van dit jaar dat de schorsing werd verkort tot negen maanden. De schorsing eindigt daarmee definitief op 4 november aanstaande, waarna hij ook weer speelgerechtigd is voor Ajax. Conform vast gebruik en zoals verwoord in de uitspraak van het CAS mocht Onana twee maanden eerder zijn trainingsactiviteiten bij Ajax hervatten.

Marc Overmars: "Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

'Brede en goede selectie'
Erik ten Hag: "Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie."

Tags

  • #Onana

Socials

Gerelateerde artikelen

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials

Fotojeugd

Jeugdopleiding Ajax levert meeste spelers in Europese topcompetities

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory is Ajax de beste opleidingsclub van Europa. Dat publiceert CIES maandag op zijn website. In de 31 hoogste competities spelen maar liefst 81 voetballers, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax uitkwamen.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Foodball1280

‘Ajax Foodball’ genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

Ajax is met het project ‘Ajax Foodball’ in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Met het project helpt de club de kwetsbare (Amsterdamse) jeugd bij de ontwikkeling van een gezonde levensstijl. Naast Ajax zijn er nog acht andere eredivisieclubs in de race om de titel.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl