Avila: 'Elke speler droomt van zo'n stap'

Gaston Avila is in de wolken met zijn transfer naar Ajax. "Elke voetballer droomt ervan om zo'n stap te maken." Directeur spelerszaken Sven Mislintat roemt de mentaliteit van de kersverse Ajacied. "Een typische Argentijn: speelt met zijn hart, heeft een geweldige mentaliteit en een echte persoonlijkheid."

Tags

  • #Avila

Socials

Avila tekende dinsdag een contract tot medio 2028 in de Johan Cruijff ArenA. "Het is allemaal heel snel gegaan met deze transfer", vertelt de Ajax-aanwinst. "Het was niet zo'n makkelijke beslissing vanwege mijn familie, want we woonden pas net in België. Maar toen de mogelijkheid om naar Ajax te gaan zich voordeed, heb ik er niet meer over nagedacht."

Alderweireld
De Argentijnse vleugelverdediger sprak met voormalig teamgenoot Toby Alderweireld, die tussen 2008 en 2013 onder contract stond bij Ajax, over zijn nieuwe werkgever. "Hij zei me dat ik naar Ajax moest gaan. Hij vertelde me dat het een mooie club en een mooie stad is en dat ik moest voelen om een Ajacied te zijn."

Avila kijkt ernaar uit om het wit-rood-wit aan te trekken. "Ik ben een winnaar en wil overal waar ik kom een voetafdruk achterlaten", aldus de Ajax-aanwinst. "Het zou fantastisch zijn als ik bij deze club mooie dingen kan bereiken."

Grinta
Mislintat is erg gecharmeerd van de Argentijnse vleugelverdediger. "Hij is een harde werker, agressief en heeft een goede persoonlijkheid", begint de Duitser. "Hij won drie prijzen bij Boca Juniors en drie bij Royal Antwerp. Hij startte daar in het tweede elftal en na een aanpassingsperiode vocht hij zichzelf weer in het eerste team. Zo'n speler willen we graag toevoegen aan het team. Met zijn agressie als linksback brengt Avila bovendien grinta."

Gerelateerde artikelen

Behind The Scenes

Behind the scenes | Avila's eerste dag

Gaston Avila is Ajacied. De Argentijn heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de Amsterdammers en is de volgende versterking voor de ploeg van Maurice Steijn. Wij volgden hem de hele dag tijdens zijn eerste dag bij Ajax.

Tags

  • #Avila

Socials

Avila Verhaal 1920 Header

Avila: nieuwe Argentijn in Amsterdam

Met Gaston Avila heeft Ajax een nieuwe Argentijn aan zich gebonden. De verdediger komt over van het Belgische Royal Antwerp FC en maakte zijn eerste stappen van het betaalde voetbal in zijn vaderland Argentinië. Tijd om de nieuweling uit te lichten.

Tags

  • #Avila

Socials

Avila Pb 1920

Ajax contracteert Gaston Avila

Ajax, Royal Antwerp FC en Gaston Avila hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de verdediger naar Ajax. De 21-jarige Argentijn tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Avila stond bij de Belgische club nog tot en met medio 2027 onder contract. Ajax betaalt een transfersom van € 12,5 miljoen aan Royal Antwerp FC. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 14,5 miljoen.

Tags

  • #Avila

Socials