Baas en Ünüvar gaan voor hun kans: 'Ben hier om te spelen'

Youri Baas en Naci Ünüvar zijn na een verhuurperiode weer teruggekeerd in Amsterdam, waar ze het komende seizoen voor hun kansen willen gaan. Het duo heeft veel geleerd en wil dat graag aan de nieuwe staf laten zien. "Alles wat ik heb geleerd, hoop ik dit jaar toe te kunnen passen."

Tags

  • #Baas
  • #Ünüvar

Socials

Baas vindt het fijn om weer 'thuis' te zijn. Vorig seizoen heeft hij op huurbasis bij NEC gespeeld, waar de verdediger veel leerde. "Ik heb daar veel gespeeld en het was goed voor mijn ontwikkeling. Meters maken, spelen op verschillende posities en topwedstrijden meemaken; dat zijn mooie ervaringen die ik meeneem", aldus de Ajacied, die toegeeft dat het wel even wennen was in Nijmegen. "Je bent gewend om de bovenliggende partij te zijn met het meeste balbezit, maar dat was bij NEC anders. Ik heb wedstrijden gespeeld met mijn rug tegen de muur, waarin er veel verdedigd moest worden. Dat was het grootste verschil met Ajax."

Ünüvar
Ook Ünüvar is teruggekeerd in Amsterdam, na zijn verhuurperiodes bij FC Twente en Trabzonspor. "Het was aan de ene kant apart om weer een seizoen uitgeleend te worden, maar ook weer niet. Ik heb me vorig jaar niet gemeld bij Ajax, omdat ik vanaf het eerste moment bij FC Twente was. Het was raar om niet terug te komen bij Ajax, maar het was wel fijn dat ik me meteen kon settelen in Enschede."

De middenvelder kreeg te maken met een blessure, waardoor hij drie maanden aan de kant stond. Hierna was het moeilijk om zich opnieuw in het team te passen. "Ik heb het ondanks de blessure wel naar mijn zin gehad en we hebben een goed jaar gehad. Gelukkig heb ik mijn steentje kunnen bijdragen afgelopen seizoen, dus dat was positief. Ik heb geleerd om met tegenslag om te gaan, maar dat was mentaal wel pittig. Hier ben ik sterker uitgekomen." 

Vooruitkijken 
De selectie van Francesco Farioli is alweer ruim een week in training. De nieuwe trainer en zijn staf maken een goede indruk op beide spelers. "Hij is vooral heel energiek tijdens de training, net als de assistenten. Er zit een ongelofelijk tempo in de trainingen, dus het ziet er prima uit tot nu toe", vertelt Baas. "Ik denk dat dit goed is voor de groep nu", vult Ünüvar aan. "De trainer en ik hebben een gesprek gehad samen. Toen ik nog in Turkije speelde, mocht ik debuteren tegen Farioli."

Baas en Ünüvar willen dit seizoen voor hun kans gaan in Amsterdam. "Vorig seizoen was ik niet hier en dat was ook een bewuste keuze. Ik moest mijn rugtas vullen met speelminuten en dat heb ik gedaan. Nu zijn we hier om te gaan spelen voor Ajax", onderstreept Baas. Ünüvar kijkt ook uit naar komend jaar. "Ik ben twee jaar weggeweest waardoor ik veel heb geleerd. Alles wat ik heb meegemaakt neem ik mee om dit seizoen toe te passen", besluit de Ajacied.

Gerelateerde artikelen

Fariolipreseason

Dit zijn de wedstrijden van Ajax tot nu toe

De eerste oefenwedstrijden zijn bekend, de loting voor de voorronde van de UEFA Europa League is geweest en het conceptschema voor de Eredivisie is uitgerold. Daarmee zijn de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bekend voor Ajax.

Tags

  • #Ajax1

Socials

Farioli Tactische Training

Farioli verwelkomt verschillende internationals

Ajax-coach Francesco Farioli heeft vrijdagochtend Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirović, Kristian Hlynsson en Christian Rasmussen mogen verwelkomen op het trainingsveld. De spelers hadden langer vakantie in verband met interlands na het vorige seizoen, maar startten deze week ook met hun voorbereiding.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Amourrichoaxel1920

Tactische woensdagtraining voor de Ajax-selectie

De Ajax-selectie stond woensdag op het trainingsveld voor een tactische training. De ploeg van Francesco Farioli werd verdeeld in twee groepen om de tactische accenten te leggen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #PreSeason

Socials