Tactische woensdagtraining voor de Ajax-selectie

Amourrichoaxel1920
Amourrichoaxel1920

De Ajax-selectie stond woensdag op het trainingsveld voor een tactische training. De ploeg van Francesco Farioli werd verdeeld in twee groepen om de tactische accenten te leggen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Onder toeziend oog van technisch directeur Alex Kroes en Mr. Ajax Sjaak Swart zetten de Ajacieden in de nieuwe trainingslijn de volgende stap in de voorbereiding op het seizoen 2024/2025. De internationals die momenteel actief zijn op het EK en de Copa América waren er nog niet bij. Hetzelfde gold voor spelers als Kristian Hlynsson, Benjamin Tahirović, Anton Gaaei en Sivert Mannsverk. 

Wie wel op het trainingsveld stond was Steven Berghuis. De Ajacied trainde tijdens de open training voor de pers vorige week nog binnen, maar was woensdag buiten op het veld te zien. Hij trainde gedeeltelijk mee met de groep en zag Ajax-coach Farioli gepassioneerd zijn visie overbrengen. Inmiddels is de ‘bravo’ die over de Toekomst schalt onmiskenbaar het geluid van de Italiaanse Ajax-trainer. 

Eerste oefenduel
Het zijn drukke trainingsweken voor de Ajax-selectie, voordat op 5 juli de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gepland staat. Dan nemen de Ajacieden het op sportcomplex de Toekomst op tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd is besloten voor publiek, maar live te zien op Ziggo Sport.

Gerelateerde artikelen

Header Marijn Beuker

Beuker over de nieuwe kaders in de opleiding en het vernieuwde Ajax-programma

Marijn Beuker bekleedt sinds 1 december 2023 de rol van Directeur Voetbal binnen Ajax, waarin hij verantwoordelijk is voor het gehele inhoudelijke voetbalproces van de O8 tot en met Ajax 1. Met het nieuwe jeugdseizoen voor de deur bespreken we de nieuwe kaders van het opleiden, het gezamenlijke proces en de Ajax-speler. "Onze manier van werken moet zorgen voor langzame progressie, dat is namelijk de beste progressie."

Tags

  • #Beuker

Socials

Fariolipreseason

Dit zijn de wedstrijden van Ajax tot nu toe

De eerste oefenwedstrijden zijn bekend, de loting voor de voorronde van de UEFA Europa League is geweest en het conceptschema voor de Eredivisie is uitgerold. Daarmee zijn de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bekend voor Ajax.

Tags

  • #Ajax1

Socials

Training Day 20 Juni

De kop is eraf, energieke start in Amsterdam

Met een bevlogen en energieke Francesco Farioli tussen de spelers werd donderdag de tweede training afgerond. Op sportcomplex de Toekomst leidde de hoofdtrainer met zijn assistenten een fanatieke sessie. De kop is eraf voor Ajax.

Tags

  • #PreSeason

Socials