Bakker baalt van nederlaag, maar is trots: 'Arsenal supermoeilijk gemaakt'

Ajax Vrouwen-trainer Suzanne Bakker baalde absoluut van de uitschakeling in de voorronde van de UEFA Women's Champions League, maar was wel trots op haar ploeg. Over twee duels gingen ze nipt onderuit tegen de topploeg uit Engeland. "Hoe moeilijk het nu ook is, maar we mogen echt wel trots zijn."

Tags

  • #UWCL
  • #Bakker

Socials

“Nu overheerst de teleurstelling dat we het net niet hebben gehaald, maar we mogen wel trots zijn op de prestatie. We hebben het Arsenal supermoeilijk gemaakt.”

Aan het woord is trainer Bakker die de Women's Champions League nipt miste na een spannende tweeluik met Arsenal. “ We hebben weer gestreden en weinig weggegeven. Uit een inworp van onszelf doen we het niet goed. Dan schiet Miedema op randje zestien binnen. We hadden vervolgens het geluk niet aan onze zijde met die bal van Tiny Hoekstra die er net niet ingaat. Maar verder hebben we weinig gecreëerd. We hebben wel durf en lef gehad aan de bal, maar de eindfase kon beter. Op eigen helft hadden we wel de rust.”

Dat het verschil met topploeg Arsenal zo klein was, moet vertrouwen geven: “Hoe moeilijk het nu ook is, we mogen wel trots zijn dat we het Arsenal over twee wedstrijden zó moeilijk hebben gemaakt. We willen elke wedstrijd laten zien hoe goed we kunnen voetballen en dat hebben we tegen Arsenal laten zien maar was net niet goed genoeg. Dit geeft wel vertrouwen en een goed gevoel dat we meenemen richting Eredivisie.”

 

Gerelateerde artikelen

Kardinaal Balen 1280

Samenvatting Ajax Vrouwen - Arsenal | Net geen Champions League

De Ajax Vrouwen zijn er net niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League te bereiken. Na de 2-2 in Londen verloor de ploeg van Suzanne Bakker op sportcomplex de Toekomst met het meest minimale verschil: 0-1.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Teleurstellign Weerden 880

Verslag | Ajax Vrouwen redden het nét niet tegen Arsenal

De Ajax Vrouwen hebben het in de strijd om een UEFA Women's Champions League-ticket nipt moeten afleggen tegen de Engelse topclub Arsenal. Na de verrassende 2-2 in Londen, verloor de ploeg van trainer Suzanne Bakker met minimaal verschil op de Toekomst. Een goal vlak na rust van Vivianne Miedema werd de dappere thuisploeg fataal: 0-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant Balen 1280

Liveblog | Ajax Vrouwen strijdend ten onder tegen Arsenal

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te halen van de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker verloor met 0-1 van Arsenal.. Via ons liveblog lees je alles terug over deze wedstrijd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials