Bakker en Spitse glunderen: 'Bizarre avond'

Suzanne Bakker en Sherida Spitse kijken met een trots gevoel terug op de unieke prestatie in de Johan Cruijff ArenA. Laatstgenoemde had getraind op haar beslissende trap die leidde tot de 2-1. "Ik moest de bal perfect trappen en werd helemaal gek."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Spitse was na afloop van Ajax Vrouwen - AS Roma nog opvallend kritisch. Zo vond ze dat haar team wel meer balbezit had, maar niet veel creëerde. Al met al was het niet de beste wedstrijd van de Ajax Vrouwen, analyseerde de captain. "We waren een beetje gelijkwaardig. Maar dit is lekker. Het gaat om winst. We speelden om te winnen. Ik ben ontzettend trots op het elftal."

De Ajax Vrouwen kwam in de Johan Cruijff ArenA op een 0-1-achterstand. Vlak voor rust maakte Tiny Hoekstra de 1-1. Ondertussen kwam in München de thuisploeg op voorsprong tegen Paris Saint-Germain. Bij die tussenstanden waren de Ajax Vrouwen uitgeschakeld.

Corner valt in de goal
"We wilden net een bepaalde scenario gaan spelen", legde Bakker uit. "Maar toen schoot Sherida de bal er in één keer in." De captain vertelde dat het team de uitslagen vanaf de andere velden ook meekreeg. "In de rust en rond de zeventigste minuut kregen we het mee. We wisten toen dat we als team moesten. Daarna viel die corner erin. Dat is lekker."

Spitse werd na die goal, die er via een Romijns hoofd in viel, helemaal gek. "Ja, dat klopt! Ik zei ook tegen het team: ga bij de keeper staan. Hoe vervelend is dat voor de keeper om allemaal mensen voor je te hebben? Dan moet ik 'm alleen nog perfect trappen. Dat is gelukt."

'Goed voor heel Nederland'
Voor het eerst in de historie heeft een Nederlandse club de kwartfinale gehaald van de UEFA Women's Champions League. Dat besef begon bij Bakker langzaam in te dalen. "Ik ben zo trots op dit team. Dit is zo goed voor het vrouwenvoetbal; bij Ajax, maar ook in heel Nederland."

Spitse onderschreef de woorden van de coach. "Dit is heel bijzonder voor de hele club. Niet alleen voor ons als team, maar voor iedereen die bij Ajax werkt. Wij moeten het uiteraard op het veld doen, maar er zijn zoveel mensen die keihard hun best doen elke dag.

Gerelateerde artikelen

Keijzer Thumb 1920

Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Eindsignaal 1920

In beeld | Ajax Vrouwen - AS Roma

De Ajax Vrouwen hebben een historie geschreven door zich te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Het werd in de Johan Cruijff ArenA 2-1 tegen AS Roma. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van dat duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Kleedkamer 1920

Alles over de unieke kwalificatie van de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben een unieke prestatie geleverd door zich als eerste Nederlandse club ooit te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. AS Roma werd met 2-1 verslagen. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit allesbeslissende duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials